vineri, 30 mai 2008

D-ale Clujului!

S-au intamplat multe in ultimul timp. Pe scurt, va relatez, ca am blocat un pic blogul cu postul despre catel.
Catelul e bine, sta temporar la curte, pana gasim stapan. Am avut 'oferte', insa s-au dovedit a fi neserioase. O propunere am avut, ca sa pazeasca porcul intr-un cotet de cca. 3x3 (stiti, cotetete alea care mai exista inca in romania la marginea oraselor, unde oraseanul tine un porc, o gaina, etc ). Insa, asa ceva am refuzat, mai astept, mai cautam.

O alta intamplare, m-am lovit de generatia Hi 5. In fata geamului meu, se strang copiii astia in fiecare seara, care mai de care mai shmecher, si acum 2 zile rupeau crengile din copaci. Ca nah, asa se simteau ei bine. Asta era ocupatia lor in ziua respectiva (erau ceva corcoduse cu care aruncau unii dupa altii). Si s-a intamplat ca un batranel de 70 de ani sa le atraga atentia, sa nu mai rupa copacii. SI BUM, scandal, injuraturi, si un picior luat de batranel de la unul dintre pustani. Eu am prins doar sfarsitul, si atunci am strigat la ei, si au incetat. Normal, am chemat politia. Se tin de huliganism, sa plateasca tata. Si a venit politia, normal ca au disparut toti pana agentul Ionescu a aparut. Insa, spre surprinderea mea, s-a intors baietasul cu pricina, cu un prieten de-al lui. Batranelul era super agitat si nervos, si copiii o tineau una si buna ca nu ei au dat primii, ca batranelul a inceput. Totul s-a terminat cu o amenda pentru copil, de 1 mil de lei. Am semnat si eu ca martor, si toata lumea a fost 'fericita'. Am aflat apoi de la politist, ca baiatul cu pricina a mai fost amendat acum ceva vreme pentru talharie, a furat un telefon de la o tipa, apoi a aruncat`o intr-un boschet. SI cum e minor, 17 ani, s-au limitat la amenda doar si la luarea in evidenta. Plus incidentul cu batranelul, eu zic ca s-a linistit baiatul. Azi maine face 18 ani, si nu cred ca i-ar conveni dupa gratii.
Copiii astia, erau foarte revoltati ca pe ei nimeni nu`i crede. Ca tot timpul se leaga pensionari de ei si tot timpul oamenii mai in varsta sunt crezuti, nu ei. Acum, nu zic de tipul acesta, care normal ca nu mai are credibilitate, zic in general. Le-am explicat, ca nu e adevarat. Ca si pensionarii din Gheorgheni sunt comunisti si se cred stapani pe mosia lor, si eu am avut probleme cu ei, si fata in fata cu politia, pensionarul a luat amenda, nu eu. Deci, se poate. Insa in situatia de fata, a fost 100% vina lor, si era normal sa apar batranelul. Nu?
Bun. Si ca sa explic cum sta legea in romania: eu am zis ca nu e normal sa distrugi spatiul verde (ca si asa suntem varza la acest aspect), si ii zic la politai sa le dea amenda pentru distrugerea copacului. Ca este lege. Stiti ce mi`a raspuns? Ca n-are sens, pentru ca procedura e super aiurea si greoaie, si la final nu se intmpla nimic. Trebuie ei sa faca o adresa catre primaria, cei de la primarie sa vina sa constate, ca e domeniul public, apoi sa evalueze dauna, apoi sa identifice suspectii, apoi sa faca proces verbal, apoi sa sa sa, etc etc, si in final, dupa luni bune, totul va ramane undeva aruncat prin vreun sertar. Viata in romania. Adta mi-a zis o autoritate a statului. Prin urmare, distrugeti fratilor putina verdeata care ne`a mai ramas, ca legea e de partea voastra. Jenant.

Un al aspect. Se distruge parcul central (pentru filarmonica) (scrie foarte bine doamna in articol, cititi) si malul somesului. Nu vreau sa-l denigrez pe Boc, de mult vroiam sa scriu de aspectul acesta. O sa pun niste poze, sa va lamuriti. Se construiesc terase pe malul somesului. Se betoneaza la greu. Cine locuieste in zona stie. Dispare spatiu verde, in detrimentul birturilor. Tras de manutza de catre locuitorii zonei, intr-o 'prelegere' electorala in Grigorescu, domnul Boc a vazut fundatiile ridicate si a facut o criza. Ca el nu a dat autorizatii, ca nu-i vine sa creada ochilor ce se intampla, sa maine va demola tot de acolo, ca se va lasa cu amenzi, bla bla bla. S-a lasat cu amenzi?? Sunt convins!!!!








Lozinca: hai sa intrecem Bucurestiul la lipsa spatiilor verzi.

Bun. O alta chestiune, au inchis piezisa, au facut-o pietonala. Au intrebat 2-3 pietoni care treceau prin zona care normal si-au dat cu parerea. Ok, nu zic ca nu-i bine. Da atunci frate, da alternativa!!!! Adica, blochezi piezisa, dar semnele nu pui, si mai rau, nu le iei. E vorba de zona caminelor A, unde in acest moment se intra si se iese prin acelasi spatiu super ingust. " E OK" , sa zicem, doar ca au lasat semnele de interzis dintr-o parte, respectiv sens unic din alta. SI Bum, sunt cu masina busita. Ca daca am dat de unu (respectiv taximetrist) care are semnul de sens unic, normal ca ala nu ar da 1 metru indarat ca sa pot eu sa ies. Mai bine dau eu 50 m in spate. Ca nah, doar am interzis. Ar trebui sa dau in judecata primaria, sa-mi repare masina. Daca faci un lucru, fa-l tata de la A la Z. Nu ai alternativa, pana ai, nu inchizi piezisa. Sau daca o inchizi, atunci ia/pune si semnele o data cu aceasta. SI OFERA ALTERNATIVA!!!!!

In fine. Ca veni vorba de parcari, cine stie cat cap a fost folosit pentru parkingul de la primarie, cunoaste situatia. Pozele vorbesc de la sine. Spatii super inguste, si prin urmare: "O, să vedeţi în zilele foarte aglomerate câte înjurături şi urlete se aud! Nu există ca unul să nu lase o dungă pe perete şi sunt unii care mai iau cu ei şi bucăţi de tencuială", a explicat unul dintre angajaţii parkingului.



Sursa poze parking: Clujeanul.


P. S. imi cer scuze pentru calitatea acestui post, probabil putin incoerent si aglomerat. Din cauza ca am vrut sa zic multe, sa recuperez. Cheers.


[Later edit]
Referinte: Clujenii aleg: Filarmonica sau Parc (DANA VAIS)


joi, 15 mai 2008

Vreau si eu un stapan si o curticica!

Am 3 luni, sunt baietel, am fost gasit ieri, la gara. Oamenii care m-au gasit spun ca am fost aruncat dintr-o masina, care a demarat in tromba. La cat eram de speriat, n-am stiut ce s-a intamplat cu mine. Imi pare rau ca nimeni nu a vazut numarul masinii. Insa, sper sa-mi gasesc un stapan care sa ma adopte. Sunt metis de lup, o sa ma fac mare si o sa apar orice curte.

Unde stau acum nu pot ramane mult timp, si de aceea lansez un strigat: "IA-MA ACASA!!!"








[UPDATE] Niste oameni cu suflet mare au adoptat catelul, desi mai au doi maidanezi. Multa stima. Se pare ca e greu sa gasesti pe cineva serios, iar cand gasesti, acel cineva se dovedeste a fi iubitor de animale, care sigur mai are 1-2 catei.


miercuri, 14 mai 2008

Salvati un arici!

Un baiat din Cluj Napoca a gasit un arici care era muscat/lovit, sau ceva de genul. A reusit sa-l trateze la o clinica veterinara, acum e bine micutul, insa nu poate fi lasat in libertate deoarece nu-si poate folosi foarte bine picioarele din spate. Prin urmare, se cauta o curticica pentru el.
Daca puteti ajuta, acest arici va va fi recunoscator toata viata.






Povestea intreaga o gasiti pe blogul baiatului, http://groller.info/geza/2008/05/13/haideti-sa-salvam-un-arici.html

Date de contact:

0740 99 55 97
YmsgId: criticalmasscluj

[UPDATE] Si-a gasit stapan si ariciul. Felicitari!!


luni, 12 mai 2008

Spun NU BOC!!!




5 motive sa NU-l votez pe dl. avocat Emil BOC primar al municipiului Cluj Napoca!


Pentru ca:

1. Omu asta n-are mama, n-are tata. Si-a 'vândut' TOT când a ajuns la putere. Seful de campanie electorala (cel care a avut o contribuţie consistenta la castigarea alegerilor locale pentru primăria Cluj Napoca) a fost pur si simplu abandonat de catre Boc dupa ce acesta a devenit primar. A inceput prin a nu`i raspunde la telefoane, apoi cand s-a intalnit fata-n fata, dupa zeci de telefoane (avea omul nevoie de ceva de la Boc), Boc i-a raspuns sec: "Suna-ma pe telefonul de servici, ca sunt foarte ocupat."

2. Boc e un criminal. Boc este cel care a ucis fără mila mii de suflete nevinovate de pe străzile municipiului. Câinii străzii, maidanezii, animalele fără stăpân (chiar cu stăpân, au fost cazuri) au fost pur si simplu măcelărite, din ordinul hingherului şef, BOC. Intr-un oraş european, aşa zis democratic si civilizat, Boc n-a vrut sa stea niciodată de vorba cu reprezentanţii asociaţiilor de protectie animalelor, pentru gasirea unei solutii umane, si de fapt, a unei soluţii, ca e plin Clujul de caini, nu e rezolvata aceasta problema. A respins fără drept de apel, cu neruşinare si fără explicaţii orice cerere de colaborare/discuţie/ întâlnire cu apărătorii animalelor. A continuat sa ucida. In 'adapostul' primariei, cainii erau majoritatea exterminati(nu eutanasiati, cum cere legea), cu ranga/bata, etc. la nici 48 de ore dupa ce ajungeau in adapost (Legea zice ca aceşti caini trebuie sa stea 7 zile la ecarisaj inainte de a fi eutanasiati). Insa, mai bine intra banii in buzunarele unora. Primaria Cluj Napoca, ca de fapt orice primarie din tara, are alocate sume uriase (sute de mii /milioane euro/an) pentru rezolvarea problemei cainilor comunitari.
Lumea nu stie unde dispar acesti caini, abandonati de rasa umana. Nu de multe ori cand povesteam la lume cum ucide Boc (pentru ca DA, Boc ucide, el nu a acceptat solutii civilizate, din ordinul lui se intampla tot), nu le venea sa creada. Lumea crede ca aceste animale ajung in adapostul primariei, unde sunt hraniti, tratati, apoi dati spre adoptie, etc etc. Insa, cum spunea cineva, un caine ce ajunge in centrul de ecarisaj, 99% sanse de a trece cu viata de primele 2 zile.
Degeaba s-au facut reclamatii, plangeri, sesizari, hingherul sef le-a trecut cu vederea.
Ca urmare a adoptarii legii noi, 9/2008, de protectie a animalelor, Boc a simtit cutitul la os si pentru prima data in 4 ani (se apropie cu pasi repezi alegerile locale) a dat un comunicat prin care cerea o intalnire cu asociatiile de protectie a animalelor pentru gasirea unei solutii in rezolvarea problemei cainilor fara stapan. Repet, constrâns de legea noua care interzice eutanasierea animalelor sanatoase. Si asta, dupa ce 4 ani oamenii astia au batut la usa lui, au cerut stoparea masacrului. Dar degeaba.
Off topic: bineînţeles ca s-a gasit o asociatie fara coloana vertebrala, care a plecat non stop capul si a acceptat compromisuri , care a uitat de acesti 4 ani in care Boc le-a inchis usa in nas, asociatie care prefera sa salveze/sterilizeze 4 caini, in timp ce alte cateva sute mor. Nu dau nume, ca nu are importanta.

3. Boc si-a petrecut mai mult timp la Bucuresti decat la Cluj. A fost primarul Bucureşti-ului probabil. Cu cele 3 curse pe saptamana Cluj-Buc si retur , de ~300E bucata, plătite, NORMAL, din banii noştri. Din impozitele si taxele contribuabililor. O fi el lider PD (PD-L whatever), insa in primul rand e primar. Sau, asa ar trebui sa fie.


4. Pentru ca NU comparaţia cu Funar e relevanta. Cand intrebi de ce votezi cu Boc, (pe langa raspunsul super tare pe care l-am auzit: "Pentru ca apare la televizor. Doar Boc vedem la TV. Inseamna ca e bine, cu el votam" -> prostim poporul cu televizorul), exista de obicei un singur raspuns: "Pai, uite cate a facut, ce a dezvoltat Clujul, cate mall-uri,Emerson, Nokia, ...Funar ce-a facut???".
Pai normal ca a dezvoltat Clujul, pentru ca au venit bani. Si nu doar el, împreuna cu Consiliul Judetean (e.g. Nokia). Oricare ar fi facut la fel. Au si primit o gramada de bani, fiind la putere. Se plange Boc acum ca nu mai primesc bani de la guvern pentru autostrada, nu le mai da PNL'ul bani. Pai poate asa se plangea si Funar, cu PRM`ul lui, al nimanui.
Si degeaba, ca strazi nu avem (e.g Muncii), piste de biciclete din parti (se lauda ca este una pe malul somesului, si una pe 21 decembrie, LOL), avem parkinguri, mare branza.
Cum poti sa te lauzi intr-un oras ca si Clujul ca ai facut 2-3 parkinguri????? La numarul enorm si dezechilibrat de masini? Pai e normal sa faci parkinguri, ca daca nu paralizezi oraşul. In fine. Aici sunt multe de zis, dar ajunge.


5. Boc nu-si primeste cetateanul, patronul, cel care-i plăteşte salarul in audienta. Cunosc oameni care stau de 10 luni in asteptare pentru a intra in audienta la bravul domn primar Boc. 10 luni. Mai conteaza legea pentru cei care ne conduc???




Maybe To be continued.....
or
Maybe NO.


joi, 8 mai 2008

Huliganii Clujului!

Cameramanul jandarmeriei a cazut in plasa ratatilor clujului. Au incercat sa sparga bariera jandarmilor. Totul la meciul CFR U Cluj, in care se decidea titlul. Bataie. Se observa setea jandarmilor.

Se pare ca unii doar cu bataia pricep. Deci, SHOO pe ei...

No comment, ce mai....
















marți, 6 mai 2008

Ziua barbatului!

Am lipsit putin din peisaj. Scuzele de rigoare.

Zicea cineva ca:
Barbatii se impart in cinci categorii dupa trei criterii. Criteriile sunt:
- Bautura pe care o consuma;
- Mijlocul de transport folosit;
- Cu cine satisfac nevoile sexuale.Iata categoriile:
1.Whisky - Mercedes - Amanta
2.Coniac - Masina statului - Secretara
3.Pepsi - Dacia personala - Autostopista
4.Ceai - Tramvai - Nevasta
5.Apa - Talpa - Laba


A fost ieri ziua barbatului, cica. In caz ca nu stiati, cei de la Stejar au raspuns reclamei de la Bergenbier. Astfel: (faceti abstracţie de ultima parte cu intrati pe www.... marketing pur, ca doar e reclama)