marți, 30 septembrie 2008

Greva foamei pentru o locuinta!!

Foto Teodor Dumitru
Pentru a impresiona autoritatile si trecatorii, Maria Cioban si-a adus si fetitele minore la protestul din fata Primariei



Pentru ca municipalitatea nu i-a oferit o locuinta decenta si "Europa nu admite asa ceva", o clujeanca a ales sa faca ieri greva foamei chiar la intrarea in primarie, impreuna cu cele doua fetite.
Maria Sidonia Cioban are 31 de ani si isi creste singura cele doua fetite. Cea mica are 2 ani, iar cea mare are 9 ani si este in clasa a III-a la Scoala "Ioan Bob". Pentru ca are ca sursa de venit doar alocatiile copiilor, Maria Cioban s-a inscris la Primarie pentru a primi locuinta sociala. Pe lista aferenta anului 2006-2007, Maria Cioban ocupa locul 469, cu 60 de puncte, dupa cum figureaza si in publicatia "Jurnalul Municipal". In prezent, femeia locuieste intr-un demisol de pe strada Motilor nr. 19, in care, dupa cum relateaza, nu este apa, curent electric sau gaz. "Eu nici nu imi las copiii sa mearga sa se joace acolo, mi-e teama sa se vor imbolnavi daca intra in camera lor", spune un vecin al femeii, venit la fata locului sa o sustina.
"Stiu ca e dreptul meu sa primesc locuinta, Europa nu admite asa ceva, sa stea o mama cu copii in asemenea conditii. Vom sta aici si nu vom minca nimic pina cind se va rezolva situatia".
"Mi se rupe inima cind o vad pe fetita cea mare aici. Invata bine, este la o scoala buna si, in loc sa se bucure de copilarie, sta aici cu mine sa plingem in fata primariei ca nu avem unde sa stam."
", a mai zis clujeanca.
"Nu are dosar pentru ca nu a facut dovada unui venit lunar, asa cum spune legea. Locuinta de pe Motilor nu i-a fost alocata de Primarie, este ocupata abuziv", a explicat Diana Marginean, de la Biroul Mass-Media al Primariei Municipiului Cluj-Napoca.

sursa: www.monitorulcj.ro
........................................................................................................................................................................

E trist ca se intampla asa ceva, insa unde ajungem daca dam la toti acesti oameni case ? Un medic rezident castiga cca 6-8 mil pe luna, el cum reuseste sa se intretina? Un profesor ?! vai si amar de capul lui (sunt doar 2 exemple). Si sunt oameni cu studii superioare. Cu ce sunt ei mai prejos decat aceasta femeie? Pentru ca nu au copii? Nu au pentru ca au atata minte incat sa nu`i faca.
Nu faci copii, ca apoi sa faci greva foamei ca nu ai unde sta.
Poate sunt dur, crud, insa trebuie sa te gandesti de 10 ori inainte de a face copii. Nu-ti permiti, stai in banca ta, munceste, fa-ti o situatie, ca sa ai ce sa oferi. Sunt o gramada de oameni in tara aceasta cu 2-3 copii, si care nu au 10 mil venit in familie. Daca totusi te incumeti, stii ce te asteapta, si nu comenta. E greu in ziua de azi in romania, dar totusi, trebuie sa te duca capu, sa nu aduci pe lume amarati daca nu esti in stare sa-i cresti.
Sunt de acord, exista si situatii speciale, si autoritatile statului sunt cele vinovate pentru nerezolvarea acestora. Dar tocmai pentru ca stii ca statul nu te ajuta, ai inca un motiv in plus sa te gandesti de 10 ori.
Sunt milioane de romani care traiesc in saracie lucie. Clujul e un oras scump. Nu e usor sa supravietuiesti. Nu te pune nimeni sa locuiesti in Cluj napoca. Mai ales daca te pui pe facut copii (aici e discutabil, poate s-a "intamplat").

Eu nu o critic pe aceasta femeie, aceasta mama, comentez doar situatia , la modul general, ea fiind doar un exemplu din multele regasite in aceasta Romanie.
Acuma observ ca mai nou, lumea ameninta cu sinuciderea, ca sa primeasca o locuinta. Ce usor pare. E totusi chestie si de educatie, mentalitate, grad de inteligenta.

Imi pare sincer rau pentru acesta femeie si copilasii ei, care sunt nevinovati. Sper totusi, candva, in aceasta tara, sa nu mai sufere atatia copii inocenti din vina parintilor sau a sistemului.

Ca si fapt divers, sunt multi romani care nu vor sa munceasca, care asteapta totul de-a gata (de la stat, de la unii altii). Stiu de exemplu ca pentru un salar decent (chiar bunicel pentru munca necalificata) nu vine nimeni ca si ingrijitor adapost animale. Este asta o munca rusinoasa? Este asa o munca grea? 8 ore pe zi? Eu zic ca nu, insa romanul nu se baga. Si nu se cere decat dragoste pentru animale (dar se gaseste greu), seriozitate, rezistenta la munca fizica (nu ceva deosebit).
De ce nu vine nimeni?
Si sunt multe alteee exemple de genul.

Asa ca, am un sfat: la munca, nu la facut copii!!


luni, 29 septembrie 2008

Cum suntem bataia de joc a tuturor smecherilor!!

Carcotasii-interviu despre starea drumurilor : (No comment)




joi, 25 septembrie 2008

Fabula - Toma Caragiu!

Genial: (via Dani)

Elefantul, vrăbiuţa plus bursucul şi maimuţa,
Muncesc cu aprindere, la o intreprindere.

Vrăbiuţa e secretară, frumuşică şi sprinţară,
Iar director elefantul, care face pe verabantul.

Elefantul a avut de dat un raport cum a lucrat,
Câte alune avea în plan, câte a cules pe an,
Fildeş cât a folosit, cât a economisit...
Insă tot ce a raportat era binişor... umflat.

(Foaie verde, drum de fier, mi te paşte un transfer)


Vrabia dactilografă, a făcut o mică gafă.
De la poartă a ciripit unui vechi şi drag iubit,
Un bursuc cu părul rar, din serviciul financiar,
Dar bursucul ameninţă că dă totul în şedinţă,
Poate un tigru o să apară din pădurea tutelară,
Bursucul aruncă bomba, şi elefantul îşi pierde trompa.






miercuri, 24 septembrie 2008

De ce sunt caini pe strazi!!


Revin cu aceasta problema. Acest post se adreseaza in primul rand cetatenilor Romaniei "europene", si in al doilea, dar nu in ultimul rand, primarului (ratatului) Emil BOC.

Intrebare:
De ce sunt caini pe strazi??? Cine e de vina??

Raspuns:

Oamenii sunt de vina pentru existenta tuturor acestor animale nedorite! Cum asa?!

Cainii de pe strada sunt rezultatul direct al abandonului. Oamenii iresponsabili abandoneaza zilnic pe strada zeci de caini, atat pui cat si adulti. Acesti caini abandonati se inmultesc si sporesc numarul de animale pe care le intalnim la fiecare pas.

  • Abandonul: Case vandute si stapani care isi abandoneaza animalele odata cu fosta resedinta – aceste animale ajung in strada; stapani care au decedat iar mosternitorii nu doresc sa include in “mostenire” si animalele, asa ca le alunga in strada; caini care nu mai pazesc atat de bine cum o faceau in tinerete, deci sunt alungati – ei ajung in strada; moftul unui copil care si-a dorit un caine, s-a plictisit repede de el, iar parintii nu doresc sa isi asume ingrijirea cainelui – acesta ajunge in strada; caini care la un moment dat se imbolnavesc, fie si de o afectiune banala - ei ajung in strada; tineri carora li se pare “cool” sa aiba un caine, dar nu iau in calcul timpul si resursele financiare pe care trebuie sa le aloce animalului – acesta ajunge in strada; personalul din diferite institutii care permite animalelor sa vina in incinta locului de munca, in curti, la poarta etc, dar cand aceste animale se inmultesc, le alunga in strada. Persoane care pleca in strainatate, si care, din comoditate isi abandoneaza animalele, pentru ca, vezi doamne, e o grija in plus. In oricare dintre variante, aceste animale, odata ajunse in strada, se vor inmulti si vor aduce pe lume mii de pui nedoriti.
  • va este familiara imaginea unei cutii de carton, asezata intr-o statie RATB sau teren viran, in care se afla mai multi catelusi abandonati? Daca traiti in Romania, cu siguranta nu este o imagine noua pentru Dvs.! Exista foarte multe persoane care detin caini in curte sau apartament, si care lasa aceste animale sa se plimbe nestingherite pe strada. Cainii, evident, se imperecheaza! Femelele se intorc acasa gestante, stapanii (in loc sa le sterilizeze asa cum ar trebui!) le lasa sa nasca, si arunca apoi puii prin diferite locuri unde isi imagineaza ca oamenii ii vor hrani sau chiar ii vor lua acasa. Fals! Majoritatea puilor mor in chinuri oribile, calcati de masini, sau din cauza diferitelor boli care afecteaza animalele nevaccinate si nedeparazitate. Insa chiar si cei care supravietuiesc devin in scurt timp adulti apti pentru reproducere, si continua sa se inmulteasca, populand la nesfarsit strazile capitalei cu mii de catei nedoriti. Si asta, datorita unui om inconstient care isi imagineaza ca nu are nici o responsabilitate fata de animalul sau si fata de puii pe care i-a permis animalului sa ii aduca pe lume!
  • v-ati intrebat vreodata cum de sunt atat de multe corcituri de caini de rasa (metisi) pe strazi? Este rezultatul inconstientei stapanilor de caini de rasa care permit ca animalul lor sa se imperecheze cu catelele maidaneze. De fiecare data cand o astfel de persoana isi lasa cainele sa se imperecheze cu o catea de pe strada, rezultatul este un numar de 4 pana la 12 pui nedoriti. Chiar daca numai jumatate din acesti pui supravietuiesc si cresc, se obtine in mod garantat un numar minim de cativa caini apti pentru reproducere, animale care, dupa numai 8-10 luni de viata, produc la randul lor un alt numar de cate 4-12 pui nascuti de catre fiecare catea apta pentru reproducere. Calculul este simplu: apar astfel aproximativ 40 de caini in mai putin de 1 an (caini care vor continua, la randul lor, sa se inmulteasca). Si asta, numai din vina unui singur om care permite cainelui sau sa se imperecheze cu o catea de pe strada!

Este deci vina cainilor ca se inmultesc? Au cerut ei sa vina pe lume? Isi doresc ei sa se nasca si sa traiasca o viata de suferinta, mizerie si boli, pe strada?
Vina este a noastra, a oamenilor!

Singura solutie de rezolvare, odata pentru totdeauna, a inmultirii cainilor, este sterilizarea; iar abandonul animalelor, in oricare dintre forme, trebuie pedepsit exemplar. De ce sa suferim toti pentru inconstienta, rea-vointa, lipsa de educatie si morala, nesimtirea oamenilor care abandoneaza nonsalant caini pe strazi, conducand astfel la inmultirea populatiei de animale fara stapan? Acesti oameni ne fac rau, nu cainii! Vina este a oamenilor!

Anuntati imediat Politia daca vedeti cetateni care abandoneaza animale. Legea nr. 9 / 2008 care sanctioneaza abandonul animalelor ne protejeaza in primul rand pe noi, oamenii, de venirea pe lume a cainilor fara stapan pe care nimeni nu vrea sa-i mai vada pe strazi. Este momentul sa intervenim noi, cetatenii, si sa dam pe mana Politiei acesti ne-oameni care prin inconstienta lor ne fac atat de mult rau tuturor, oameni si animale!


BOC, ai citit pana aici? Uite ca urmeaza o alta parte interesanta!

Primarul municipiului Bucuresti, dl. Oprescu, a dat o dispozitie pentru a rezolva problema cainilor de pe strazi, respectiv, in faza initiala, sterilizare si returnare. Acesta a demarat o campanie, cu sprijinul asociatiilor de protectie a animalelor, numita "STOP INMULTIRII CAINILOR FARA STAPAN".

Aceasta campanie vine in sprijinul cetatenilor care s-au saturat de numarul in continua crestere al cainilor fara stapan. In cadrul proiectului, Primaria Municipiului Bucuresti, organizatiile de protectie a animalelor si cetatenii vor conlucra pentru binele comun al tuturor celor care traiesc in acest oras.

Iubitorii de animale nu mai suporta imaginea jalnica a sutelor de caini abandonati, slabi, bolnavi, ucisi de masini, molestati. Cei care nu le iubesc s-au saturat sa vada cum animalele, din ce in ce mai multe, devin o posibila amenintare pentru sanatatea lor si a copiilor lor.

Cainii de pe strada se inmultesc, pot fi purtatori de boli, pot fi agresivi. Solutia fiecareia dintre aceste probleme se regaseste in masurile integrate ale campaniei "STOP INMULTIRII CAINILOR FARA STAPAN".


"Campanie derulata in baza Dispozitiei Primarului General nr. 1101 / 14.07.2008"

"Legea nr. 9 / 2008 privind protectia animalelor"















Uite ca se poate BOC, sau cel putin se poate incepe de undeva. Te mai rabda pamantul sa omori cu nerusinare? Tu cand incepi sa incerci sa faci ceva pentru a rezolva aceasta problema??
Sau nu e problema ta? Nu te intereseaza? Si acum ne dai afara din birou cand venim cu solutii? Nu te intereseaza decat sa-i ucizi? Nu asculti, asa-i? Faci cum te taie capu ala prost.
Eu sper totusi sa-ti vina mintea la cap si sa te apuci de ceva constructiv, sa lasi statuile chicioase si undele verzi fara rezultat (realizate dupa investigatii facute duminica, si testate sambata dupa orele 22).
As mai avea multe de zis, insa unii chiar fac ceva. Unii nu sunt ignoranti si egosti.

Apropo, domnul BOC, am observat ca sunteti un om relaxat si fericit. Multa sanatate va doresc.


Sursa text/poze/documente si mai multe detalii:




luni, 22 septembrie 2008

Nimicuri...sau..Axiome!

In România, oamenii egoişti sunt fericiţi.

In România, oamenii ignoranţi sunt relaxaţi.

In România, oamenii cu IQ scăzut sunt fericiţi si relaxaţi.


joi, 18 septembrie 2008

Cum se ajunge la mine!

Sa ma distrez si eu un pic de modul in care cautarile pe google (unele mai funny) trimit vizitatori pe blogul meu:


pizza gente - nu e buna (servirea)

jocuri de mers la scoala cu o fata - counterstrike =))

cocalar roz - exista si dinastia??

cumpar beagle ieftin - nu am decat SCUMP!!

cum deblochez pozele pe care le-am blocat - hmmm...grea intrebare

efecte pozitive ale paradelor gay in ro - exista efecte pozitive in romania la asa ceva? nu cred

plins pe perna - :)

muscatura arici - wow, tare te-a muscat??

pot vota persoanele nestiutoare de carte? - da, pot vota

poze avatare de inceput scoala - give me 5

foldere femei - nu am

copii lui strajan - am 3

catei fac in pat - nu fac

pana la ce ora poate fi contactat mircea badea - hahaha.... la orice ora!!!

poze fantastice cu droguri - nici asta nu am

ma iei la tine - meriti?

tzarani in trafic - e plin de ei

geaca cocalar - de exemplu vestitele tricouri/geci COBRA!!!

caut o lege - sa ai bafta!

gigolo cu poze si nr tel - s epare ca se cauta!!

maltratarea testiculelor - asta e dura!!! ce oameni....

olanda cluburi gay - :)

etc etc...


Cine a mai ramas in Romania (by Lucian Mandruta)

Zugravul.
Are o tigara în coltul gurii si chef de munca în coltul îndepartat al vietii. Tricoul rupt de pe el nu-si da nici o idee despre onorariul pe care îl va cere la capatul unei zile de spoit în lene, pe un perete care nu se poate opune sau fugi. Ideile lui sunt alea din reclama de la bere. Nevoile sunt cele naturale, si în multe dintre ele apare si un copac, exact ca în cazul cainilor. Viata lui e si ea o reclama: la societatea moderna, care a reusit cumva sa elimine selectia naturala.
Acum 30 de mii de ani, zugravul ar fi fost ucis pe loc, dupa primul cerb desenat stramb în pestera, la Lascaux.

Baba urbana.
Spre deosebire de sora ei de la sat, baba urbana a vazut multe si stie tot. Îsi uraste, în ordine, nora, vecina, vecinul, administratorul, cartierul, orasul. Paradoxal, îsi iubeste însa tara, chiar daca nu-I poate gasi alte calitati decat acelea cu care a ramas din cartea de româna, 1955. Baba urbana banuieate ca totul în jurul ei e facut s-o fure: administratia blocului, compania de gaze, strainul care tocmai a intrat în hol si se uita suspect la cutiile de scrisori. Asta nu-I face în nici un fel viata mai buna. Destinul babei e sa moara, iar ea accepta asta si nu se mai ocupa cu absolut nimic. La noi lipsesc cu desavarsire babele din America, alea care se duc voluntare la ONG-uri, sau alea din Franta, care merg la mitinguri, cand nu citesc literatura de stanga. Babele noastre doar voteaza, mananca mult, barfesc toata lumea si circula gratis cu RATB.

Soferul manelist.
E rapid, pentru ca nu poate fi nimic altceva, în afara de negustor de droguri sau combinator de terenuri. Cel mai bun lucru din viata lui e motorul, facut de un neamt cu mult mai destept, însa soferul nostru nu pare sa sesizeze ironia. Îi place sa împarta: pumni, muzica, opinii. Stie despre tine ca esti prost. Stie ca el e destept, iar viata, în felul asta, devine foarte simpla. D-aia soferul manelist e cel mai relaxat dintre românii care au ramas în tara. Cand te întrebi de ce Mazare a pus palmieri la Constanta, raspunsul e limpede pe sosea: pentru ca maimutele erau deja acolo. Si nici n-aveau dusmani naturali.

Inginerul.
A lucrat candva în cercetare. Revolutia l-a prins la planseta, desenand cladiri urate, cu speranta ca într-o buna zi va fi lasat sa fie genial. Cand a fost lasat, a continuat sa fie el însusi, cu program clar: Dimineata la 8 la serviciu, la 5 acasa, la 8 la a doua sticla de vin. Înauntrul lui sunt o multime de bagaje desfacute si lasate asa, în lipsa de o noua destinatie: literatura SF, poeti optzecisti, doua-trei iubiri, neaparat consumate la Costinesti, cu Radiovacanta undeva în surdina. Se misca greu printre ele si de-aia e deprimat. Spera sa vina vremuri mai bune, chiar si cand apar la orizont, el spera ca o sa-i bata la usa, sa-l ia de mana pana în Germania, unde sigur cineva stie de lucrarea lui de diploma, o revolutie la vremea ei.

Bogatul.
În ciuda previziunilor optimiste ale telenovelelor, bogatii nu plang. Nu au de ce, nu au cand, nu le-a adus aminte secretara. Cei mai multi nu stiu ca sunt bogati - pentru ca nu se mai masoara în raport cu tine, ci în raport cu alti bogati. Chestia asta aduce cu sine o situatie pe care nici psihologul platit cu 200 euro/ora n-o poate rezolva: sunt bogati cu Mercedes care sufera ca n-au Bugatti. Bogatul român are si o alta problema: nu e bogat decat aici. Cand iese din tara, e doar ostentativ.

Baiatul de club.
El e în general fiul celui de mai sus. Ziua lui de munca e noaptea, spaima lui e moartea de plictiseala. Exemplarele cele mai robust rezista fara mancare o saptamana si pana la doua zile fara paparazzi. Ideile lui sunt simple: mosule, du-te tu la scoala, daca n-ai bani de distractie! Zilele lui sunt numarate: le numara presa de scandal si poporul odata cu ea, cand scoate din frigider branza, la o salata de rosii taiate repede, pana nu începe Magda la OTV.

Toti astia au ramas în tara. Restul au plecat, si nu în concediu. Or mai fi si altii, nu stiu, e treaba institutelor si ne zica. Ce vreau eu sa va spun e altceva:

Uitati-va la ei si încercati apoi sa va închipuiti ca, din marfa asta, trebuie sa facem o natiune.


Sursa: http://buburuza.net/




Mondenii!

Hai BOC ca esti cel mai şmecher !




marți, 16 septembrie 2008

Marea evadare!

Un beagle evadeaza de oriunde!!!




marți, 9 septembrie 2008

Sunt tot eu, JOY!!

Va mai amintiti de mine???
Am crescut. Suntem mai mari acum. Am terminat schema de vaccinare. Ne-am ingrasat, avem blanita dragutza, si cel mai important, ne-am ridicat urechile. Sunt alintata : Lupushorul!

In continuare caut stapan.




luni, 8 septembrie 2008

Se poate, dar nu se vrea!!!


A jucat nationala Romaniei la Cluj Napoca, pe stadionul din Gruia. Au fost de pomana, insa nu acesta e subiectul postului.

In Romania se poate, insa nu se vrea. De ce zic asta??
Pentru ca s-a intamplat un lucru extraordinar:

Asfaltările fulger, opt străzi în două luni, sunt o situaţie "excepţională". Doar pentru meciul României.

S-au asfaltat 8 strazi, in 2 luni. Incredibil?? Se pare ca da, la noi in Romania.

Explicatii:
"Ne-au ajutat şi cei de la Compania de Apă, care s-au concentrat mai bine. S-a lucrat chiar şi până la 4 dimineaţa. [...] S-a lucrat şi ziua şi noaptea pentru că ne-a permis vremea", a explicat viceprimarul Sorin Apostu.

Chiar dacă lucrările au fost terminate înainte de termen, Apostu consideră că această metodă nu se poate folosi în toate cazurile, pentru că nu peste tot se poate lucra noaptea, în primul rând din cauza zgomotului. În plus, mai sunt probleme legate de protecţia muncii ori de vizibilitatea redusă, a ţinut să menţioneze viceprimarul.


Asadar si prin urmare, cetateni romani, aceasta situatia nu se va mai repeta. Da ce credeti voi, ca in fiecare zi pierde Romania in Cluj cu 3-0?? O strada se asfalteaza in 2-3 luni, 8 strazi in 8*2 luni.
Important e ca se poate..si la noi...



sursa: clujeanul.ro


miercuri, 3 septembrie 2008

"Viata" pe soselele din Romania

Pe soselele patriei noastre circula multe masini. Nu avem sosele, insa nici soferi.
Toti teribilistii cocalari cu bmw, slk, x5, etc, cu lamborghini spalat cu galeata in fata blocului , fac legea pe sosele. De ei trebuie sa te feresti. Ei vin nervosi din spatele tau, cand nu te astepti, cu 220km/h, cu faza lunga, blitzandu-te sa le faci loc. Daca cumva ai ghinionul sa-i depasesti, ai pus`o. O sa ai in fundul tau, la 1 m, bmw'ul care nu se lasa pana nu te depaseste.

E trist. E trist pentru ca inconstienta ucide. Si ucide oameni nevinovati.


Ar trebui caii putere sa fie proportionati cu neuronii


Ar trebui camere fixe si pe drumuri nationale, inafara localitatilor.
Ar trebui puse pe drum inaintea intalnirii semnului stop/cedeaza trecerea, borduri.

Ar trebui suspendate permisele pentru cei ce comit incalcari grave cu ani, nu cu luni.

Ar trebui sa fim mai educati.

Ar trebui sa nu mai moara oameni nevinovati din cauza acestor specimene frustrate, retarde.

Ar trebui toti cocalarii sa vada asa ceva , si sa ramana cu ceva din acele imagini.

Ar trebui , oare (?!), toti acestia sa vada un stalp pentru a se calma?? Sau sa vada frontal o alta masina cu pasageri (2-3 copii) care circula regulamentar???


Priviti, o bucatica mica din ce se intampla pe soselele Romaniei:

SLK vs BMW M3 , o banda pe sens, aglomeratie, 200 si km/h:





luni, 1 septembrie 2008

Conduceti responsabil!!!

Drive the fucking shit safely!!!!!!!!!!