duminică, 30 august 2009

PERLA!

Nu...nu e black pearl.:)

Desi, ar putea fi. Poate chiar de aici ii vine numele.

Merge pe clasa 1. Nu a fost la gradinita. Spera sa se poata tine de scoala. Sa reziste discriminarii colegilor de clasa. Stim bine cum sunt tratati copiii de tigani la scoala. :(

Traieste intr-un mediu infect. Aproximativ 30 de persoane intr-o camera de maxim 15 mp.
Trist, nu?

Dar ea e vesela. E inocenta. Are bun simt. Nu vorbeste foarte bine romaneste. Dar eu zic ca are potential. Daca se delimiteaza de anturajul din care face parte. Ceea ce , totusi, e greu.

Acum am aflat ca are nevoie de rechizite pentru scoala. :)

E grea viata pentru unii.

Best wishes!





luni, 24 august 2009

Da ca-n oala cu sarmale!!

Am mai avut candva reclamele de la Foltene pe blog. Stiam ca sunt doua. Se pare ca sunt 3:

Exista un adevăr demonstrat, cică, pentru a evita chimicalele folosite de femeile din lumea întreagă in scopul reducerii căderii parului.
"Specialiştii" evita sa il comunice pacientelor, pentru ca e "bad business" pentru ei.






sâmbătă, 22 august 2009

Mircea Basescu !


Cum vad eu acest nou scandal in care e implicat (infractorul) Mircea Basescu:

Basescu scade in sondaje (surprinzator totusi, caci prostimea il prefera in continuare si-i sufla-n struna. si lui, si lui boc). In plus, febletea lui, blonda udrea (de un tupeu si e nesimtire crasa) e anchetata si s-ar putea sa cada. Cum a cazut prostuta Ridzi.
Asa ca, ce s-a gandit marinarul nostru?! Ia sa pun in aplicare o idee 'geniala' ca sa induc in eroare opinia publica. Il bag pe fratemio la inaintare, fac sa cada cateva capete importante si, pozand in victima si in justitiar, romanii pun botul si ies invingator. Pun capat telenovelei udrea si mai castig cateva procente.

Penibil....

Prin urmare, acest nou scandal este unul comandat de Traian Basescu pentru a deturna dezbaterea comisiei Udrea, care ancheteaza milioanele de bani publici cheltuiti pentru imbogatirea unora (furtul de bani publici!!!). Si totodata, pentru reabilitarea in sondaje a sefului statului. Prin urmare, i-a cerut el insusi un favor fratelui mai mic care nu are practic nimic de pierdut din toate astea. Au facut rapid o firma la plezneala (mai bine zis l-au bagat pe mirciulica ca si actionar) ca sa para cine stie ce conspiratie, afaceri cu armament, contracte cu statul, miliarde de euro bani publici si toata presa va vorbi in urmatoarele saptamani numai despre asta. Iar ca sa para mare justitiar, basescu senoir se va arata indignat de comportamentul fratelui, il va certa si ii va cere sa se lase de prostii:

"De duşmani te poţi apăra. E însă extrem de greu să te aperi de propriul tău frate. Asta e. Să ştiţi că eu azi noapte am aflat de intrarea lui într-o firmă. Nu mi-e de imagine, mă afectează ca om, pur şi simplu. Putea să-mi spună, că i-aş fi spus să nu o facă"

"Să ştiţi că dacă frate-meu se mai bagă în vreo firmă din asta dubioasă, eu pot să nu mai candidez", zice basescu, razand ca prostul!

Preşedintele Traian Băsescu regretă că un membru al familiei sale este acţionar al unei firme cu activităţi legate de domeniul militar, susţine că a primit asigurări că firma nu a fost implicată în contracte cu produse militare şi i-a cerut lui Mircea Băsescu să renunţe imediat la calitatea de acţionar în firma respectivă, se arată într-un comunicat de presă remis de Administraţia Prezidenţială.

In plus, isi cere scuze presei si mai mult, multumeste mass media ca a descoperit acest 'scandal'.

Nu e penibil jocul presedintelui? Chiar isi inchipuie el ca ne poate prosti la nesfarsit? Om fi noi bataia lor de joc, dar pana cand? Exista, totusi, in tara asta , asa cum e ea, si oameni inteligenti.
boc saracu nu stia nimic si acum se balbaie ca un copil mic prins cu mata-n sac. El e fericit ca nu s-au derulat afaceri cu armament pe bani publici. ha .. ha

Traim in Romania.

p.s. nu pot sa nu remarc vorbele divei sexoase si obraznice: "Nu vorbiti in termeni tehnici. Este posibil ca oameni care nu inteleg sa nu priceapa". (Antena 3) .



http://www.hotnews.ro/stiri-esential-6072073-video-aurel-cazacu-carui-fiica-era-asociata-mircea-basescu-demisionat-din-functia-director-ministerul-economiei.htm

sursa poza: cristinabadea.ro


vineri, 21 august 2009

Huliganii fac din nou de ras Romania!

Incredibil ce pot sa faca niste 'cetateni' romani. Si eu care speram ca, candva, in viitorul apropiat, vor fi desfintate si la noi gardurile de protectie. Se pare ca niciodata! Sper sa se ia niste masuri super drastice impotriva suporterilor, iar cluburile sa fie obligate sa aiba mai multi stewarzi (cum jandarmii sunt interzisi) si mai barbati :)

Meciul dintre Dinamo şi Slovan Liberec a fost întrerupt de arbitrul întâlnirii după ce unul dintre suporterii "alb-roşilor" a intrat pe teren, a furat un fanion şi s-a dat în spectacol, în timp ce stewarzii încercau să-l imobilizeze pe teribilist, un alt grup de fani a forţat gardul şi a pătruns pe teren. Scorul, cu cinci minute înainte de final, când au intrat suporterii pe teren era de 2 la 0 pentru Liberec. Meciul se va decide, însă, la "masa verde" unde clubului Dinamo i-ar putea fi interzisă participarea în cupele europene.





miercuri, 19 august 2009

Linux Related!

Prea tare !!!!








luni, 17 august 2009

The Yellow Smiley Face (Fata Galbena)!

Un filmulet extraordinar. Multi parinti se identifica cu personajele! Foarte bine realizat...





Director: Constantin Popescu
Duration: 00:15:00
Year: 2008
Created at: Romania Festival
Year: 2009

Synopsis

A gentle comedy for the technophobes among us, The Yellow Smiley Face revolves around Mia and Florin Popescu, both over 50 and both a little scared of the technological changes going on around them. To them, the computer is nothing more than furniture until the chance to communicate with their son, Alex, who lives in the USA.

They unravel this new territory using the instructions Alex has sent them in a letter. A piece of over-read paper is their map to the world of the complcating world of Yahoo Messenger.

Featured in Locarno Interntional Film Festival 2008, Warsaw Interntaional Film Festival 2008, Transilvania International Film Festival 2008; winner Best short film at Belgrade Film Festival 2009, 2nd Audience Award at Trieste Film Festival 2009, and recipient of the best short film script at the HBO TIFF script contest 2007.




duminică, 16 august 2009

Iepurasu!



Cine-l vrea? E cel mai scump! Si e fetita ...



vineri, 14 august 2009

Remarca! O tara de nivel EBA!

"Germania si Franta au iesit (oficial) din recesiune, indica datele aferente celui de-al doilea trimestru al anului, publicate joi. Cele doua state reintra pe crestere economica mai devreme decat indicau analistii si factorii politici, relateaza Reuters.
Produsul intern brut al Germaniei si al Frantei a crescut neasteptat cu 0,3 procente in trimestrul al doilea, marcand finalul celei mai adanci recesiuni de la cel de-al doilea Razboi Mondial si impulsionand sperantele de revenire."

- eu sunt mai moderat si zic ca e doar inceputul sfarsitului crizei.

Remarci:

"Pai cand stimulezi consumul intr-o tara precum Franta reusesti sa ai un circuit al banilor. Consumi produse/servicii frantuzesti ajuti economia pentru ca banii raman in tara.
In Romania daca stimulezi consumul nu faci decat sa scoti banii din tara. Noi nu (mai) producem nimic!!!"

"In lumea civilizata, mass-media vine numai cu mesaje de genul "cheltuiti, traiti-va viata!", pe cand in Ro se face "reclama" la criza.
Pe plaiurile mioritice se fura pe rupte la nivel "inalt", dandu-se vina pe criza pentru gaurile rezultate, patronii de rahat dau angajati afara pe acelasi motiv, dar o tin numai in croaziere...O tara din lumea a treia (sau de nivel EBA, cum se mai spune)..."





Planta carnivora!




S-a descoperit o planta carnivora uriasa, la 1600 m , in Philippine. Super tare. Am auzit ca manaca de toate, chiar si sobolani: "it's eating rats, insects and even boc dwarfs"!

Surse:
Giant 'meat-eating' plant found


luni, 10 august 2009

10 August. Ziua lor. La multi Ani!

La multi Ani fetelor mele scumpe si dragi!

2


respectiv 3 ANI!


H-BDAY!


joi, 6 august 2009

Doneaza sange!




Pentru ca:

- oricand ai putea fii TU cel din ambulanta
- una din trei operatii se amana din lipsa de sange
- doar 1.7% din populatia romaniei doneaza
- nu e nevoie ca DOAR rudele, prietenii, colegii sau cunostintele in suferinta, pe masa de operatie sa te faca sa te duci sa donezi (asta mi se pare cel mai penibil!).
- nu trebuie sa fii indiferent si las
- pentru ca scuza cu "Mi-e frica, daca mi se face rau?" nu sta in picioare, e zero!
- etcccccc





Ne-am supt?!

Stiati ca: Traian Basescu a anuntat, miercuri seara, intr-o editie speciala de pe TVR 1, ca va cere FMI ca a doua transa a imprumutului sa intre in bugetul de stat, si nu la BNR? Ca Banii vor merge catre salarii, pensii si investitii? Basescu a adaugat ca deficitul bugetar prognozat pentru finalul acestui an va fi de 8% - 8,5%, mult peste prognoza convenita cu FMI de 4,6%.

Si mai stiati ca: Banca Nationala a Romaniei (BNR) a intervenit in piata interbancara cu aproximativ 4,5 miliarde de euro din rezerve, din luna octombrie 2008 pana in prezent, pentru a diminua volatilitatea cursului??

Stiati ca: In cadrul acordului cu FMI, Romania s-a angajat sa trimita banii de la FMI la BNR pentru sustinerea rezervei valutare? Iar intrarea acestor fonduri in bugetul de stat ar insemna ca bugetul este in imposibilitatea de a acoperi cheltuielile curente si ar putea da un semnal extrem de puternic agentiilor de rating?

Intr-un cuvant: ne-am supt!

"Între căutarea disperată de a finanța deficitul bugetar și stabilitatea cursului, interesul Guvernului ar trebui să fie cursul. Însă gândirea pe termen scurt, când totul se împarte "până la alegeri" și "după alegeri" poate rezerva surprize neplăcute."

Daca BNR nu va mai injecta bani pentru mentinerea cursului valutar, o sa fie jale. Deocamdata se mentine acest curs ireal prin pulsarea unor sume enorme de bani. Si e singura solutie de a mentine cursul euro, fiindca economia romaniei e la pamant. Cert e, ca deja apar semnale pentru a stopa aceasta strategie a BNR. Nu stiu cat e de normal sa bagi atatia bani pentru a tine leul la aceasta valoare. Dar, ideea e ca-l tine, si cand va exploda va fii dur.
O sa vedem curand un curs de 7-8 RON pentru un euro. Aviz amatorilor!