joi, 18 martie 2010

Abuzurile autoritatilor continua...

Modificarile aduse HCL nr. 330/1998 privind creşterea animalelor domestice pe raza municipiului
(Cluj-Napoca), prin HCL 89/2010 :

Art. 2. “Este interzisa cresterea animalelor domestice si pasarilor de curte, precum si a celor de rasa pentru expozitii si concursuri în locuintele colective, indiferent de numărul de apartamente şi zona in care sunt amplasate acestea. Exceptie fac câinii si pisicile, care pot fi crescuti in locuinte colective, dar nu mai mult de cate doua capete, sau cu probarea asociatiei de locatari mai mult de doua capete, cu obligatia de a le asigura un adapost corespunzator, hrana si apa suficiente, fara a aduce atingere ordinii si linistii publice, precum si drepturilor celorlalti proprietari”. [etc]


Adica, se reglementeaza numarul maxim de animale de companie care pot fi detinute de clujeni (in apartamente de bloc), si anume 2 (doua). Este o hotarare neconstitutionala si antieuropeana, care incalca flagrant dreptul la proprietate, si nu numai.

apostule, hai sa incurajam abandonul...
apostule, hai sa incalcam dreptul la proprietate
apostule, hai sa dam posibilitatea vecinlor sa se haituiasca reciproc
apostule, hai sa facem orice, numai inainte sa nu mergem.
apostule, hai sa faci tot posibilul sa rada europa civilizata de noi
apostule, hai sa propui clujul ca si capitala culturala, ca iti bubuie capul de atata cultura !






4 comments:

Brindusa (Brinda Dasha) spunea...

In loc sa colaboreze cu asociatiile de profil pt a rezolva situatia asta, autoritatile de la noi prefera calea cea mai simpla, in cazul asta cine le pica mai la indemana...tot platitorii de impozite, tot cei care au grija de animale. Ei chiar nu realizeaza ca prin asta ii forteaza pe oameni sa-si abandoneze animalele? PAna unde se mai poate intinde lipsa de interes a autoritatilor platite si alese de noi???

Anonim spunea...

Salut!

Eu stau la bloc si am o vecina care are 3 caini ... Cainii ca si cainii, nu prea poti sa ii tii in bloc ca atunci cand incep sa latre toti trei e jale! Ii auzi din orice apartament de pe scara.

Cu aia ce faci?
Eu unul sunt de acord cu legea asta; ... as fi zis mai degraba ca un singur animal e suficient, nu doua.

Un iubitor de animale cerebral.

Anonim spunea...

da tu ai citit acolo ca n-ai voie decat 2 caini sau capete??? poate nu citim acelasi text, da eu vad ca ai voie sa cresti cate capete vrei, numai ca daca vrei sa cresti o herghelie de pisici/caini (mai mult de 2), trebe sa-ntrebi si vecinii. Ce nu ti se pare normal???

Dan S. spunea...

Ma bucur ca sunteti asa deschisi la minte si ... cerebrali :))) Asta a fost mult prea tare.

Nicio tara civilizata (si noi vrem sa credem ca asa suntem) nu impune astfel de restrictii care tin de proprietatea privata si care incalca grav drepturile constitutionale ale cetatenilor. Dar voi nu puteti deslusi nimic dincolo de prostia si ignoranta din capul vostru. Stiu ca voi vedeti cainele doar in lant, preferabil de 1m, 'la tzara'. Dar de aici pana la a-mi zice ce am voie sa tin la MINE in casa e cale lunga. Stiti voi ca 1 sau 2 animale sunt suficiente? Dar nah, ne dam rotunzi si civilizati cand in fond suntem niste penibili frustrati. Stim noi cum e bine.
Ar trebui totusi sa realizati ce se intampla in jurul vostru, dincolo de propriul interes. Ca doar noua sa ne fie bine nu e ...tocmai bine.

Cand dau drumul la manele la maxim, cand am chef de scandal si-mi bat nevasta, cand fac chef in miez de noapte, etc, sunt amendat pentru deranjarea linistii publice. Cand imi arunc gunoiul pe geam sau in casa scarii, sunt amendat.

p.s. In majoritatea tarilor civilizate din Europa de vest, legea iti interzice sa-ti lasi animalul in curte/afara peste noapte. Tot pe aici, animalul de companie este vazut ca membru al familiei.

p.s.2. Aa, si voua, cerebralilor, vi se pare ceva normal ca un caine, in lant, sa latre zi-lumina intr-o curte (probabil lipsa apa/mancare sau bolnav), dar intr-un apartament de bloc asa ceva e inadmisibil?