marți, 25 mai 2010

'Justitia' din Romania, pe sistem: 'se stieeee'!!!

[Update 6 dec] Gabriel Hilote, omul de afaceri clujean care a accidentat mortal trei persoane în urmă cu un an, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Iniţial, Hilote a primit o pedeapsă de trei ani şi opt luni de detenţie.
http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/CLUJ-_Pedeapsa_marita_pentru_-ucigasul_cu_Porsche_0_385161968.html 

Gabriel Hilote, cunoscut sub numele de 'ucigasul cu porsche', barbatul care in toamna anului trecut a omorat trei persoane, dupa ce a produs un accident rutier, a fost condamnat la trei ani si opt luni de inchisoare, din care se reduc cele 7 luni pe care si le-a petrecut in arest preventiv.

Mihai Petrescu, un tânăr de 31 de ani din comuna ilfoveană Glina a fost condamnat de Judecătoria Cluj, la o pedeapsă cu închisoarea de 4 ani şi 8 luni, pentru furt din locuinta lui Alin Tise.

                                                        FURT            vs      TRIPLA CRIMA
                                                 pagubit: Alin Tise           pagubit: o familie ucisa


Comentarii? Traiti bine? Va simtiti in siguranta? Justitia vegheaza la respectarea legii? etc??



Surse: cluj.adevarul.ro si citynews.ro



[Later Update]

“Conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice e o circumstanţă agravantă, iar părăsirea locului accidentului demonstrează atitudinea autorului. In România, pedepsele pentru şoferi care provoacă accidente mortale sunt blânde, în timp ce în alte ţări, precum Statele Unite ale Americii, uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte foarte sever, chiar şi cu 20 de ani”, a precizat profesorul Gheorghiţă Mateuţ.

Acesta a explicat că pedeapsa pentru ucidere din culpă cu circumstanţe agravante ajunge la 15 ani....teoretic....

Judecatoarea Ancuta Pura e preşedintele Judecătoriei Cluj-Napoca!!!! Ea este cea care l-a condamnat , în 19 mai, la un an şi opt luni pentru părăsirea locului accidentului şi trei ani şi opt luni pentru ucidere din culpă, urmând să execute pedepasa cea mai grea.


1 comments:

Retete de prajituri spunea...

sa nu ne ascundem dupa deget... nu ai cum sa te simti in siguranta in tara asta...