marți, 22 iunie 2010

Politia de frontiera si Passat-ul 2.0 TDI Variant!

[Later Update] de pe forumul politistilor: politisti.ro :))))

"Pe noi ne-a imbrobodit nea Fatuloiu cu Loganurile ce nu au nici macar servodirectie."
"Da doar rutiera a ramas in urma cu mcv-urile astea mai scumpe decat masinile astea mai performante. "




Tineti minte cand fomistii politistii au achitizionat loganurile MCV, acele 'autoutilitare' de ultima generatie la pretul de 35 mii Euro din bani publici?
Ei bine, zilele acestea s-a realizat o noua achizitie, pe timp de criza. Insa, nu pe bani publici. Din fonduri europene:

"Românii nu mai au bani de maşini noi, asta ştim deja. Norocul dealerilor auto se numeşte poliţia de frontieră - care, pe bani europeni, s-a ales cu 1.000 de maşini puternice. Culmea e că, deşi sunt mai performante, costă de două ori mai puţin decât celebrele Loganuri.
Curtea celor de Frontiera poate fi confundată uşor cu un showroom de lux. La prima vedere, o achiziţie ce sfidează clar criza. De fapt, bani europeni, atraşi prin facilitatea Schengen.
Maşinile urmează să întărească 54 de puncte de frontieră. În vizor sunt graniţele externe, cu Ucraina, Moldova şi Serbia. Cei din Delta Dunării vor primi şi ei maşini de teren."

Cine are gat care se termina cu cap stie ca banii publici sunt risipiti pentru ca bastani, gen videnii, sa-si construiasca palate, etc. Totodata,  se stie ca banii din fonduri europene nu sunt accesati de autoritatile statului din simplul motiv ca acestia nu se pot fura. Sau cel putin, nu asa usor. Exemplul de mai sus este o simpla demonstratie a faptului ca putin control dinafara si o supraveghere atenta a jegurilor care ne conduc face bine la sanatate, sanatatea poporului roman.

Acuma vin si intreb: Cum e posibil ca un VW Passat Variant 2.0 TDI, probabil fulloption sa coste ~17.000 Euro, iar un Logan MCV 1.5 dci (+ radar) sa costa 35.000 Euro ?
Si tot eu raspund: Pentru ca Loganul a fost cumparat din banu public-fara numar, iar Passatu din banu european, controlat.


Si mai stiu ceva: daca s-ar fi achizitionat VW Passat pentru fomistii care stau cu radarele 'invizibile', pretul unei astfel de auto-super-speciale ar fi fost, nici mai mult, nici mai putin decat 130.000 E !!!! Sa ma contrazica cineva ;)



Extra: http://www.agentia.org/autovehicule-pentru-politia-de-frontiera-in-valoare-de-35-de-milioane-de-euro-5807.html

P.S. Sie eu vreau sa-mi cumpar passat TDI variant NOU, cu girofar, la 17 mii euro :P:P


4 comments:

produse naturiste spunea...

cat de impunatoare sunt bolizii astia

Anonim spunea...

Mai bine s-ar da combustibil pentru cele existente,ca sunt destule si stau parcate.

Anonim spunea...

ce le place sa suga .... la astia de la antena
care 8 la suta consuma mcv-ul 1.5 motorina?????
5.2 combinat 6.2 in oras
de ce nu sunt oare amendati pentru date false?

Anonim spunea...

suntem tara nimanui....