joi, 7 octombrie 2010

Let's Do It Romania!

[Later Update] Astazi, joi, 25 Noiembrie,  bratner impreuna cu membrii (presupun) 'let's do it' au venit si au incarcat inca o gramada de gunoaie. 
P.S. A mai ramas una bucata gramada de gunoaie  in drum (vezi poza 2) 


[Later Update] Astazi, 21 Noiembrie,  majoritatea sacilor sunt tot acolo, in drum, si asteapta responsabilii sa-si faca datoria.

[Later Update] Astazi, 5 Noiembrie, o echipa bratner + reprezentanti ai primariei au venit in zona si au ridicat o parte din saci. Dar Majoritatea sacilor au ramas.

[Later Update] Astazi, 4 Noiembrie, gunoaiele sunt tot aici, si tot mai imprastiate. 


O alta perspectiva

Pe 25 septembrie a.c. s-a desfasurat campania 'Hai sa curatam Romania intr-o singura zi!'. A doua zi, o strada din municipiul Cluj Napoca a fost invadata de gunoaiele de pe campurile din apropiere. La aproape doua saptamani de la eveniment, sacii sunt tot acolo. La intrebarea 'cine?', localnicii afirma: 'ecologistii!'.
Tinand cont ca aceasta campanie a avut ca scop strangerea si ridicarea gunoaielor (lasate in urma de un alt tip de gunoaie) pe parcursul unei zile, nu-mi prea fac sperante ca acestea vor disparea prea curand. Mai ales ca unele sunt 'depozitate' pe principiul 'gramada cere varf', gramada care se gaseste acolo, in acelasi loc, de ani de zile.

Nu am sunat 'nicaieri' pentru a aduce la cunostinta organizatorilor faptul ca acesti saci nu au fost ridicati. Motivul: Clujul s-a laudat cu cel mai mare numar de voluntari, cu cea mai mare cantitate de gunoi stransa, daca nu ma insel. Ma gandesc ca avand la dispozitie un numar mare de resurse disponibile, o verificare ulterioara daca a venit cineva sa ridice gunoaiele adunate era floare la ureche. Era...


Personal, n-am considerat aceasta campanie o solutie pentru Romania. N-am considerat o astfel de actiune avand ca finalitate responsabilitatea romanilor. No way. Dar, fiecare are dreptul sa aiba pareri. Facand abstractie de acest aspect, se poate lua in calcul urmatorul scenariu: te trezesti dimineata cu zeci de saci de gunoi la tine la poarta. Sau, drumul se ingusteaza din cauza gunoaielor aparute peste noapte care invadeaza carosabilul. Si persista... si persista... Ca o fi rosal de vina, ca o fi dorel de vina, ca sunt eu de vina, ca n-o fi nimeni de vina, watever... nimeni nu cauta vinovati. E o alta viziune.






























"Vă mulţumim tuturor, pentru că aţi crezut, pentru că ne-aţi susţinut în tot acest timp, pentru că aţi făcut curăţenie împreună cu noi. În toată ţara, într-o singură zi!