marți, 9 decembrie 2008

Primele impresii!

Dupa o lungaaa pauza.......



Exista o tara unde:

- Contoarele de gaz/electricitate/apa se citesc folosind PDA
- Chiar te poti odihni noaptea, vecinii se respecta reciproc
- Iarba e verde cu adevarat, si e din belsug. Se cauta o apropiere de natura, spatii verzi imense, animale 'salbatice' (lebede, rate, cocori, etc)
- In trafic lumea e calma, intelegatoare (exista si exceptii e.g capitala)
- Biciclistul e regele soselelor. N-are sens sa vorbesc de infrastructura destinata acestui tip de mijloc de transport. N-as dori la nici un conducator auto sa accidenteze un biciclist, pentru ca ar fi jale (99% din cazuri biciclistul are dreptate)
- Trotuarele au inglobate dale, care par puse cu sublerul spre deosebire de cele de pe meleagurile natale
- Toata lumea zambeste: pe strada, in magazine, postasul, gunoierul, politistul, functionarul public, etc
- Toata lumea iubeste animalele. Nu exista animal(gen caine, pisica) tinut afara, locul lor este in casa, de obicei pe canapele, fotolii. Nu are sens sa spun ca aici nu exista animale pe strazi, iar daca totusi apar animale fara stapan, acestea nu se omoara, se dau spre adoptie. Exista persoane cu adevarat responsabile care sa le ia acasa. Toti caii pe care i-am vazut sunt acoperiti cu paturi (in anotimpul rece) cat timp stau in camp deschis. E??
- Daca intri intr-un cartier, te pierzi. Toate casele par la fel. Aici nimeni nu te lasa sa construiesti cum te taie capul (de obicei prost, lipsit de bun gust)
- Semafoarele au senzori. Care functioneaza. Si chiar isi fac treaba
- 100 de km ii faci intr-o ora. Si asta pentru ca limita de viteza e de 100 km/h (pe respectiva portiune de drum - autostrada). :)
- Persoanele in varsta sunt active. E drept, primesc ajutor de la stat. Au niste masinarii speciale cu care se deplaseaza. Am vazut chiar o batranica cu tubul de oxigen, facand cumparaturi intr-un magazin. Se simt utili, misuna, fac miscare multa (unii chiar alearga). Cand vezi in romania un batranel de 60 de ani facand miscare, alergand dimineata pe ploaie pentru a se mentine in forma? De obicei in ro ei stau in fata casei/blocului si barfesc!
- (va continua)


3 comments:

Rares spunea...

Ma bucur ca într-un final ai găsit "tărâmul făgăduinţei" :P. Mult succes si ai grija sa nu ne faci de ruşine :). Sper ca o sa postezi ceva si despre cum e pe acolo de sărbători. Numai bine !

finnish_sun spunea...

există şi în România oameni în vârstă care sunt activi,fac ceva cu viaţa lor şi nu se gandeasc doar la faptul că"mâine-poimâine mor"

Dan S. spunea...

Ba nu exista. :)
Si cand vorbesc de persoanele in varsta din ro, se subintelege ca e vorba de marea majoritate. 80-90%.

Asadar si prin urmare, totul se reduce si se raporteaza la majoritate. Exceptiile nu se incadreaza in decor. Ele fac diferenta, insa, din pacate, sunt exceptii.