miercuri, 24 septembrie 2008

De ce sunt caini pe strazi!!


Revin cu aceasta problema. Acest post se adreseaza in primul rand cetatenilor Romaniei "europene", si in al doilea, dar nu in ultimul rand, primarului (ratatului) Emil BOC.

Intrebare:
De ce sunt caini pe strazi??? Cine e de vina??

Raspuns:

Oamenii sunt de vina pentru existenta tuturor acestor animale nedorite! Cum asa?!

Cainii de pe strada sunt rezultatul direct al abandonului. Oamenii iresponsabili abandoneaza zilnic pe strada zeci de caini, atat pui cat si adulti. Acesti caini abandonati se inmultesc si sporesc numarul de animale pe care le intalnim la fiecare pas.

  • Abandonul: Case vandute si stapani care isi abandoneaza animalele odata cu fosta resedinta – aceste animale ajung in strada; stapani care au decedat iar mosternitorii nu doresc sa include in “mostenire” si animalele, asa ca le alunga in strada; caini care nu mai pazesc atat de bine cum o faceau in tinerete, deci sunt alungati – ei ajung in strada; moftul unui copil care si-a dorit un caine, s-a plictisit repede de el, iar parintii nu doresc sa isi asume ingrijirea cainelui – acesta ajunge in strada; caini care la un moment dat se imbolnavesc, fie si de o afectiune banala - ei ajung in strada; tineri carora li se pare “cool” sa aiba un caine, dar nu iau in calcul timpul si resursele financiare pe care trebuie sa le aloce animalului – acesta ajunge in strada; personalul din diferite institutii care permite animalelor sa vina in incinta locului de munca, in curti, la poarta etc, dar cand aceste animale se inmultesc, le alunga in strada. Persoane care pleca in strainatate, si care, din comoditate isi abandoneaza animalele, pentru ca, vezi doamne, e o grija in plus. In oricare dintre variante, aceste animale, odata ajunse in strada, se vor inmulti si vor aduce pe lume mii de pui nedoriti.
  • va este familiara imaginea unei cutii de carton, asezata intr-o statie RATB sau teren viran, in care se afla mai multi catelusi abandonati? Daca traiti in Romania, cu siguranta nu este o imagine noua pentru Dvs.! Exista foarte multe persoane care detin caini in curte sau apartament, si care lasa aceste animale sa se plimbe nestingherite pe strada. Cainii, evident, se imperecheaza! Femelele se intorc acasa gestante, stapanii (in loc sa le sterilizeze asa cum ar trebui!) le lasa sa nasca, si arunca apoi puii prin diferite locuri unde isi imagineaza ca oamenii ii vor hrani sau chiar ii vor lua acasa. Fals! Majoritatea puilor mor in chinuri oribile, calcati de masini, sau din cauza diferitelor boli care afecteaza animalele nevaccinate si nedeparazitate. Insa chiar si cei care supravietuiesc devin in scurt timp adulti apti pentru reproducere, si continua sa se inmulteasca, populand la nesfarsit strazile capitalei cu mii de catei nedoriti. Si asta, datorita unui om inconstient care isi imagineaza ca nu are nici o responsabilitate fata de animalul sau si fata de puii pe care i-a permis animalului sa ii aduca pe lume!
  • v-ati intrebat vreodata cum de sunt atat de multe corcituri de caini de rasa (metisi) pe strazi? Este rezultatul inconstientei stapanilor de caini de rasa care permit ca animalul lor sa se imperecheze cu catelele maidaneze. De fiecare data cand o astfel de persoana isi lasa cainele sa se imperecheze cu o catea de pe strada, rezultatul este un numar de 4 pana la 12 pui nedoriti. Chiar daca numai jumatate din acesti pui supravietuiesc si cresc, se obtine in mod garantat un numar minim de cativa caini apti pentru reproducere, animale care, dupa numai 8-10 luni de viata, produc la randul lor un alt numar de cate 4-12 pui nascuti de catre fiecare catea apta pentru reproducere. Calculul este simplu: apar astfel aproximativ 40 de caini in mai putin de 1 an (caini care vor continua, la randul lor, sa se inmulteasca). Si asta, numai din vina unui singur om care permite cainelui sau sa se imperecheze cu o catea de pe strada!

Este deci vina cainilor ca se inmultesc? Au cerut ei sa vina pe lume? Isi doresc ei sa se nasca si sa traiasca o viata de suferinta, mizerie si boli, pe strada?
Vina este a noastra, a oamenilor!

Singura solutie de rezolvare, odata pentru totdeauna, a inmultirii cainilor, este sterilizarea; iar abandonul animalelor, in oricare dintre forme, trebuie pedepsit exemplar. De ce sa suferim toti pentru inconstienta, rea-vointa, lipsa de educatie si morala, nesimtirea oamenilor care abandoneaza nonsalant caini pe strazi, conducand astfel la inmultirea populatiei de animale fara stapan? Acesti oameni ne fac rau, nu cainii! Vina este a oamenilor!

Anuntati imediat Politia daca vedeti cetateni care abandoneaza animale. Legea nr. 9 / 2008 care sanctioneaza abandonul animalelor ne protejeaza in primul rand pe noi, oamenii, de venirea pe lume a cainilor fara stapan pe care nimeni nu vrea sa-i mai vada pe strazi. Este momentul sa intervenim noi, cetatenii, si sa dam pe mana Politiei acesti ne-oameni care prin inconstienta lor ne fac atat de mult rau tuturor, oameni si animale!


BOC, ai citit pana aici? Uite ca urmeaza o alta parte interesanta!

Primarul municipiului Bucuresti, dl. Oprescu, a dat o dispozitie pentru a rezolva problema cainilor de pe strazi, respectiv, in faza initiala, sterilizare si returnare. Acesta a demarat o campanie, cu sprijinul asociatiilor de protectie a animalelor, numita "STOP INMULTIRII CAINILOR FARA STAPAN".

Aceasta campanie vine in sprijinul cetatenilor care s-au saturat de numarul in continua crestere al cainilor fara stapan. In cadrul proiectului, Primaria Municipiului Bucuresti, organizatiile de protectie a animalelor si cetatenii vor conlucra pentru binele comun al tuturor celor care traiesc in acest oras.

Iubitorii de animale nu mai suporta imaginea jalnica a sutelor de caini abandonati, slabi, bolnavi, ucisi de masini, molestati. Cei care nu le iubesc s-au saturat sa vada cum animalele, din ce in ce mai multe, devin o posibila amenintare pentru sanatatea lor si a copiilor lor.

Cainii de pe strada se inmultesc, pot fi purtatori de boli, pot fi agresivi. Solutia fiecareia dintre aceste probleme se regaseste in masurile integrate ale campaniei "STOP INMULTIRII CAINILOR FARA STAPAN".


"Campanie derulata in baza Dispozitiei Primarului General nr. 1101 / 14.07.2008"

"Legea nr. 9 / 2008 privind protectia animalelor"















Uite ca se poate BOC, sau cel putin se poate incepe de undeva. Te mai rabda pamantul sa omori cu nerusinare? Tu cand incepi sa incerci sa faci ceva pentru a rezolva aceasta problema??
Sau nu e problema ta? Nu te intereseaza? Si acum ne dai afara din birou cand venim cu solutii? Nu te intereseaza decat sa-i ucizi? Nu asculti, asa-i? Faci cum te taie capu ala prost.
Eu sper totusi sa-ti vina mintea la cap si sa te apuci de ceva constructiv, sa lasi statuile chicioase si undele verzi fara rezultat (realizate dupa investigatii facute duminica, si testate sambata dupa orele 22).
As mai avea multe de zis, insa unii chiar fac ceva. Unii nu sunt ignoranti si egosti.

Apropo, domnul BOC, am observat ca sunteti un om relaxat si fericit. Multa sanatate va doresc.


Sursa text/poze/documente si mai multe detalii:




7 comments:

Anonim spunea...

Foarte bun articol si foarte interesant blog.
Succes!

Anonim spunea...

ce zici si de stapanii animalelor de companie...stapani care gandesc in locul cainilor...

Anonim spunea...

Atata vreme,cat vad un caine vagabond pe strazile din romania,m-am sa cred ca politicienii isi merita salariul,precum nenumaratele beneficii de care se bucura.Daca ar arata cel putin atata respect fata de populatia acestei tari,cata atentie manifesta fata de propria bunastare,si ar fi ceva.Parca traim o continua perioada de tranzitie ce nu se mai termina.Aceasta tara este mult prea bogata si frumoasa ca niste netrebnici sa-si bata joc de ea!Trebue sa se schimbe ceva neaparat,si cat de repede!

Anonim spunea...

Stimate Domnule Presedinte,Traian Basescu!Stimate Domnule Prim ministru Emil Boc!Inainte de alegeri ne-ati promis ca nu va atingeti de pensii.Desii,noi cu totii am stiut la ce sa ne asteptam din partea politicienilor.Am stiut ca preturile vor creste,si ce altceva inseamna asta daca nu diminuare a pensiei.Acum ne-am trezit cu diminuarea pensiei pe cuponul de pensie.Cam de valoarea piinii pe o luna si jumatate!Cred ca,in conjunctura politica actuala o sa va coste foarte scump aceasta miscare nefericita.Nu uitati totusi ca suntem tara a uniunii europene.Stau si ma intreb:oare,mai exista an Uniunea Europeana o tara cu un asemenea nivel de trai scazut ca cel din romania?Si asta multumita intregii clase politice,in special al D-voastra,caci sunteti pe val acum!Nu stiu ce parere au pensionarii in general,dar banuesc.Dar fiti sigur,indiferent pe cine vor alege pe viitor,pe D-voastra nici intr-un caz!Din cate stiu,asta este deja a doua impozitare a pensiei.Medicamentele sunt tot mai scumpe,in special cele eficiente,te apuca groaza numai gandul ca te poti imbolnavii.In spitale mai intrii,daca intrii,dar poti fi sigur ca nimeni nu te baga in seama daca nu lasi macar o pensie in cazuri mai serioase.Cred ca mortalitatea este imensa din aceasta cauza.Acusi o sa spuneti ca de aceea lipsesc milioane de oameni fiindca au parasit tara.Eu as zice ca au parasit aceasta lume,pentru totdeauna!

Anonim spunea...

Am citit cu vadit interes cele scrise mai sus cu privire la ciini abandonati.Eu,nu m-as rezuma numai la capitala.Este o problema nationala,si nerezolvata pana in prezent.Ce ma mira este faptul,ca doar acum isi aduc aminte cei din birouri,ai caror competenta era sa ia masuri pina acum,cand simt ca se clatina scaunul sub ei....Pana acum ce ati facut,stimati birocrati?Acum,va treziti ca Emil Boc este radacina tuturor relelor,si asta pentru ca vrea sa diminueze numarul tocatorilor de frunze la ciini...Q fi avand domnul Boc multe pacate,insa ii mai dam putin ragaz sa dovedeasca cat este de gospodar...Problema ciinilor fara stapani,este cronica,si din cate reiese din cele prezentate mai sus,vina este a noastra a tuturor.In special al celor care astfel inteleg sa iubeasca si sa detina animale de companie langa ei...Insasi viata noastra seamana,cu viata ciinilor vagabonzi.Desii avem prea multi stapani,de fapt suntem ai nimanui la necaz..

Anonim spunea...

Domnilor politicieni din P.D.L!Noi v-am redat puterea votandu-va .Voi a-ti promis ca nu umblati la pensiile noastre de mizerie,´si a-ti umblat!A-ti acordat pensii mari cadrelor militare,militie,securitate scotandu-i la pensie cu mult inaintea unui muncitor oarecare,care au multi peste 40 de ani vechime,cu o pensie de rasul lumii.Sa nu uitati,ca armata a tras in populatie in 1989.Nimeni nu l-e cere capul,dar nici sa-i recompensati cu pensii nesimtite.Acei generali criminali securisti,´si vinovati oare cata pensie au?Caci tovarasul Iliescu a avut grije de ei!Acestea constitue pensiile nesimtite!Aici sa economisiti!

Anonim spunea...

un articol foarte inteligent si realist privit din toate punctele de vedere!
felicitari!!!!
insfarsit un articol care nu ataca cainii vagabonzi ei fiind doar victimele prostiei umane si egoismului!
dc sunt oare cainii vagabonzi agresivi? pt ca traiesc in frica in teroare si trebuie sa se apere cumva si asta clar nu e alegerea lor!