marți, 30 septembrie 2008

Greva foamei pentru o locuinta!!

Foto Teodor Dumitru
Pentru a impresiona autoritatile si trecatorii, Maria Cioban si-a adus si fetitele minore la protestul din fata Primariei



Pentru ca municipalitatea nu i-a oferit o locuinta decenta si "Europa nu admite asa ceva", o clujeanca a ales sa faca ieri greva foamei chiar la intrarea in primarie, impreuna cu cele doua fetite.
Maria Sidonia Cioban are 31 de ani si isi creste singura cele doua fetite. Cea mica are 2 ani, iar cea mare are 9 ani si este in clasa a III-a la Scoala "Ioan Bob". Pentru ca are ca sursa de venit doar alocatiile copiilor, Maria Cioban s-a inscris la Primarie pentru a primi locuinta sociala. Pe lista aferenta anului 2006-2007, Maria Cioban ocupa locul 469, cu 60 de puncte, dupa cum figureaza si in publicatia "Jurnalul Municipal". In prezent, femeia locuieste intr-un demisol de pe strada Motilor nr. 19, in care, dupa cum relateaza, nu este apa, curent electric sau gaz. "Eu nici nu imi las copiii sa mearga sa se joace acolo, mi-e teama sa se vor imbolnavi daca intra in camera lor", spune un vecin al femeii, venit la fata locului sa o sustina.
"Stiu ca e dreptul meu sa primesc locuinta, Europa nu admite asa ceva, sa stea o mama cu copii in asemenea conditii. Vom sta aici si nu vom minca nimic pina cind se va rezolva situatia".
"Mi se rupe inima cind o vad pe fetita cea mare aici. Invata bine, este la o scoala buna si, in loc sa se bucure de copilarie, sta aici cu mine sa plingem in fata primariei ca nu avem unde sa stam."
", a mai zis clujeanca.
"Nu are dosar pentru ca nu a facut dovada unui venit lunar, asa cum spune legea. Locuinta de pe Motilor nu i-a fost alocata de Primarie, este ocupata abuziv", a explicat Diana Marginean, de la Biroul Mass-Media al Primariei Municipiului Cluj-Napoca.

sursa: www.monitorulcj.ro
........................................................................................................................................................................

E trist ca se intampla asa ceva, insa unde ajungem daca dam la toti acesti oameni case ? Un medic rezident castiga cca 6-8 mil pe luna, el cum reuseste sa se intretina? Un profesor ?! vai si amar de capul lui (sunt doar 2 exemple). Si sunt oameni cu studii superioare. Cu ce sunt ei mai prejos decat aceasta femeie? Pentru ca nu au copii? Nu au pentru ca au atata minte incat sa nu`i faca.
Nu faci copii, ca apoi sa faci greva foamei ca nu ai unde sta.
Poate sunt dur, crud, insa trebuie sa te gandesti de 10 ori inainte de a face copii. Nu-ti permiti, stai in banca ta, munceste, fa-ti o situatie, ca sa ai ce sa oferi. Sunt o gramada de oameni in tara aceasta cu 2-3 copii, si care nu au 10 mil venit in familie. Daca totusi te incumeti, stii ce te asteapta, si nu comenta. E greu in ziua de azi in romania, dar totusi, trebuie sa te duca capu, sa nu aduci pe lume amarati daca nu esti in stare sa-i cresti.
Sunt de acord, exista si situatii speciale, si autoritatile statului sunt cele vinovate pentru nerezolvarea acestora. Dar tocmai pentru ca stii ca statul nu te ajuta, ai inca un motiv in plus sa te gandesti de 10 ori.
Sunt milioane de romani care traiesc in saracie lucie. Clujul e un oras scump. Nu e usor sa supravietuiesti. Nu te pune nimeni sa locuiesti in Cluj napoca. Mai ales daca te pui pe facut copii (aici e discutabil, poate s-a "intamplat").

Eu nu o critic pe aceasta femeie, aceasta mama, comentez doar situatia , la modul general, ea fiind doar un exemplu din multele regasite in aceasta Romanie.
Acuma observ ca mai nou, lumea ameninta cu sinuciderea, ca sa primeasca o locuinta. Ce usor pare. E totusi chestie si de educatie, mentalitate, grad de inteligenta.

Imi pare sincer rau pentru acesta femeie si copilasii ei, care sunt nevinovati. Sper totusi, candva, in aceasta tara, sa nu mai sufere atatia copii inocenti din vina parintilor sau a sistemului.

Ca si fapt divers, sunt multi romani care nu vor sa munceasca, care asteapta totul de-a gata (de la stat, de la unii altii). Stiu de exemplu ca pentru un salar decent (chiar bunicel pentru munca necalificata) nu vine nimeni ca si ingrijitor adapost animale. Este asta o munca rusinoasa? Este asa o munca grea? 8 ore pe zi? Eu zic ca nu, insa romanul nu se baga. Si nu se cere decat dragoste pentru animale (dar se gaseste greu), seriozitate, rezistenta la munca fizica (nu ceva deosebit).
De ce nu vine nimeni?
Si sunt multe alteee exemple de genul.

Asa ca, am un sfat: la munca, nu la facut copii!!


3 comments:

Anonim spunea...

pui destul de gresit problema...nu te gandesti ca multe asemenea familii, ajung in situatii asemanatoare cu aceasta datorita unor terte evenimente ce nu tin neaparat de ei....necazuri in familie etc...problema tine doar de romania, de guvernul romaniei si de legile din aceasta tara..pt ca oriunde in europa, este incurajata nasterea de copii, mamele primind bani si ajutoare de la stat, astfel incat, a aparut meseria de mama...femeia nu cere bani, cere o casa civilizata...corect...a nascut...sa primeasca o locuinta...
iar legat de medici, nu mai dati exemplu medicilor, pentru ca ei sunt niste spagari din tata in fiu....ca si politistii...au salar de 6-8 milioane, dar iau spaga de multe sute de euro...TOTI....din aceasta cauza nici nu li se maresc salariile, pt ca se stie ca o duc foarte bine...medicii, profesorii, politistii...

Anonim spunea...

auuu, deci ma doare sa vad mentalitatea. Este strigator la cer ca in loc sa judeci un sistem gresit si corupt, tu faci comparatie intre oameni de parca drepturile fundamentale la existenta se impart in functie de meritele in munca. Alo, traiesti in UE, este un drept uman fundamental a avea o casa si limita unui trai decent, drept pe care sistemul trebuie, repet TREBUIE sa le asigure cetatenilor tarii. O casa nu se obtine in urma unor merite deosebite in munca si educatie, nu e un favor sau un premiu, este o obligatie pe care statul roman o calca in picioare de peste 15 ani, iar voi toti acolo in loc sa va sesisati ca sistemul este deficitar, corupt si trebuie schimbat va pierdeti timpul cu ''hai sa ne masuram care merita sau nu'' Daca acesta femeie este intruchiparea nesimtirii ca isi cere un drept fundamental, atunci cum sunt diplomatii nostri care au prima in jur de 600euro lunar pentru a sta cu chirie aproape de parlament, chiar daca au vile si case si sute de mii de euro??? Este dureros felul in strigi la final: ''la munca nu la facut copii'' ... doamne dumnezeule, traiesti in viata pentru a te duce la munca nu cumva sa indraznesti sa faci copiii... trist sa descoper intr-un iubitor de animale, atata ignoranta. Pacat !

Dan S. spunea...

fuckme, nu ai inteles absolut nimic. Si chiar nu ti-ai gasit omul.
Am un lucru sa-ti zic: principalul responsabil pentru soarta unui copil nevinovat este parintele. Ai obligatia morala sa-i oferi un minim trai decent. Tu nu esti de acord cu asta, tu consideri ca statul e responsabilul moral. Nasol. Da, si statul e, sistemul din romania e asa cum e, corupt, jenant, absurd, etc (si eu incerc tot timpul sa ma revolt, sa schimb ceva).
Dar si poporul roman e asa cum e. Dar e mai usor sa dai vina pe sistem.
Tu ai inteles o singura chestie din acest post: ca eu fac comparatie intre destepti si prosti. Mai incearca o data.
Si nu ma lua pe mine cu drepturile omului, ca repet, ti-ai gresit omul. De ignoranta, la fel.
Nu ma cunosti, dar ma etichetezi. Iar expresia "voi toti acolo" ma face sa rad. Tu, toata dincolo, ce faci pentru noi toti de aici? Ce ne sfatuiesti? Daca tot te dai experta . Si cu asta am incheiat.
Numai bine.