marți, 26 ianuarie 2010

Donor.ro

Donor.ro, primul motor de căutare al donatorilor de sânge din România !!

Pe 11 ianuarie, primul site românesc care se vrea a fi un instrument eficient de încurajare a donării de sânge a fost lansat oficial. Ideea îi aparţine lui Dan Zaharia, un ieşean care, motivat de problemele celor din jur, a încercat să găsească o soluţie.
Orice potenţial donator care îşi face cont pe site află despre pacienţii internaţi în spitalele din oraşul în care locuieşte. „Noi nu vrem să ajutăm doar cazurile care ajung la Centrul de Transfuzii, ci vrem o acoperire naţională. Bineînţeles, cererile de sânge sunt verificate“. Persoanele care vor să caute donatori pentru cineva apropiat sunt ajutate. „Accesul membrilor este gratuit, oricine îşi poate face cont. Respectăm o anumită intimitate, nu dăm numele întreg şi diagnosticul, dar cine ştie că este compatibil poate merge să doneze“, explică ieşeanul. donor.ro.




http://www.adevarul.ro/locale/iasi/PORTRET-_Dan_Zaharia_-_A_creat_Google-ul_donatorilor_de_sange_0_196180719.html

Nota: Personal, sunt scarbit de multitudinea de spam-uri care circula in lumea virtuala prin mesage de genul:
"Se cauta sange grupa.. pentru un bebelus... bla bla. Mama lui a murit la nastere saptamina trecuta.bla bla  Poate se gaseste cineva…bla bla.  Va rog sa trimiteti mai departe pina se gaseste o persoana ce poate si doreste sa salveze acest bebelus“.BLA BLA
Cati dintre cei care trimit mai departe astfel de mesaje verifica veridicitatea apelului? Dar ce bine ne simtim ca facem un cacat o fapta buna, printr-un mass. Ca doar noi oricum nu donam, ca ne cade curu mana de sensibili ce suntem.
Din toate mesajele de genul pe care le-am primit eu personal, intr-o vreme (ca am renuntat sa le mai iau in serios),  toate au fost false. Am sunat si ba nu raspundea nici dracu, ba nu exista numarul de telefon, ba era foarte vechi apelul !!! Macar inainte de a trimite mai departe spam-ul, dati un telefon si verificati daca cineva CHIAR are nevoie de sange !!!

http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2009/10/21/colegiul-henri-coanda-victima-unei-farse-macabre.html