miercuri, 17 februarie 2010

Din nou politia romana!

Pe timp de criza, cand boc reduce tot ce poate (pensii, salarii, etc)  ca sa 'aduca' bani la buget, politia rutiera Cluj achizitioneaza un prim lot de 6 masini echipate cu radare de ultima generatie, care nu pot fi depistate.  Pana la sfarsitul lunii martie vor mai primi inca 8 astfel de masini, al doilea lot.Asta e nevoie acum in Cluj Napoca: 14 noi masini de politie dotate cu aparatura de ultima generatie!!!! Mi se parea si mie ca au cam putine masini, de asta se intampla atatea accidente (vezi zona metro).
Ca sa enumar :
  • Real, ora 1 noaptea, actiune de rutina a politiei rutiere: 4 masini prezente, 3 logan, un passat
  • 21 Decembrie, bataie pe carosabil: 3 masini logan politie prezente
  • Centura manastur, radar: 3 masini logan politie prezente
  • Observator, vitel cazut dintr-un tir: 3 masini logan politie prezente
Astia nu pot numai in haita, alta explicatie nu am!! Prin urmare, atentie dragi soferi, foamea lui ghita & co a luat amploare si cu noua generatie de radare, care se pare ca de maine intra in trafic, radare care, cica, degeaba sunt contestate, o sa faca prapad. Sper totusi ca una din cele 14 masini sa stea non stop in zona Metro-Practiker!



[UPDATE] Pretul unui autovehicol (aceste 'autospecializate' dupa cum ne spune ghita) gata echipat este de 142.964 lei, adica 34.869 euro, cu TVA.

Accident de azi, cu 2 raniti grav, zona Metro:
citynews

P.S. NU DATI MITA !!!


10 comments:

Anonim spunea...

E simplu, lumea conduce inconstient, toti prostii cu gura mare contesta prin tribunale (DECI ingreuneaza sistemul judiciar). Trebuie un radar la fiecare metru si bun! Sa nu uitam de aritmetica, un radar bun isi scoate investitia in 1-2 ani, asa ca nu sunt de aruncat. Cu radare multe au bani la buget, au drumuri mai linistite, tribunale mai goale...nu vad partea negativa a solutiei domnului Boc.

Dani spunea...

Stii de ce vin cate 3 masini cand se intampla ceva? Pentru ca in Romania polistii nu sunt respectati si sunt chiar amenintati sau agresati. Si in tari civilizate (SUA de ex), cand te opreste o masina de politie noaptea, imediat mai vin 2-3.
Legat de radare... sunt curios daca chiar nu pot fi detectate :)

Anonim spunea...

Functia radarului nu e, in niciun caz, sa produca bani si sa isi "scoata" investitia, si nici sa joace pitulusu si nici sa reduca viteza de trafic in zone in care nu e necesar, si nici sa, si nici sa...
Radare sa introduca atunci cand te poti deplasa legal cu 130 km /h intre localitati
Pana atunci la revedere Dnule Anonim 1

Dan S. spunea...

Anonim1, daca devenim realisti ne dam seama ca traim in Romania. Prin urmare, exista 3 categorii de soferi si nu cred ca ma contrazice nimeni:
1. smecherii - pe care ii doare in cur de toate radarele de ultima generatie si care-i 'scuipa' in fata pe politisti, la propriu sau printr-un telefon. Deci, versiunea ta pica in acest caz
2. oamenii normali care, o data prinsi, dau mita (si har domnului, ghita asta asteapta). Asadar si prin urmare si aceasta categorie de persoane da peste nas versiunii tale.
3. oameni obisnuiti, care isi platesc toate taxele la stat, taxele de drum, etc, dar care o data prinsi, NU DAU MITA, nici nu sunt smecheri, doar platesc amenda (in caz ca nu o contesta). Deci, versiunea ta e pentru acesti oameni.
Ce nu ai inteles tu, si multi altii, e ca rolul politiei e SA PREVINA. Apoi, nici de departe ei nu fac asta. Ei vaneaza, stau la panda si cauta doar sa foota cetateanul, in interesul propriu, nu al statului.
Si DA, trebuie radare,cat mai multe, fixe sau mobile, semnalizate sau nu, trebuie si drumuri, autostrazi, si educatie rutiera, si bun simt, si coruptie si smecherie mai putina, etc etc !!!
A..si te-ai agitat prea mult, nu boc a venit cu ideea, nimeni nu l-a criticat aici pe boc.:)

@Dani - fals.Nu vin nicaieri 3-4 masini pentru un caz banal. Doar daca echipajul prezent cere intariri. Si crede-ma, in cazurile mentionate de mine nu era cazul. Vin 3-4 masini pentru ca nu sunt in stare sa-si faca treaba, decat in haita si cu intimidari, abuzuri! Decat sa vina 3 masini (min 3x2=6 oameni), mai bine una ramane la metro, sau in alte zone critice!!
Sper ca m-am facut inteles.

@Anonim 2 - legea trebuie respectata, asa cum e! :)

Anonim spunea...

Anonim 1 se intoarce...

Dragii moshului, nu era vorba in articol de vremi de criza si bugete mici , cu investitii mari in radare? Eu am zis simpla: radar scump, scoate banii si mai si face peste, deci asta cade. Nu conteaza cate categorii sunt, daca nu mergi tare...nu te prinde :). Daca un radar e intr-o zona, pun ramashag ca se merge mai incet pe acolo, deci isi indeplineste functia de 'prevenire' (ca sa va raspund la toti de mai sus). Si mai apoi, politistul are norma si nu cred ca daca l-ati respectat si ati prezentat actele v-a dat amenda maxima (se merge intoatdeauna pe minima, sau chair centura). Pe el nu il intereseaza banii ca doar nu are procent. Pentru el numarul de amenzi conteaza.

Asa ca hai sa nu mai fim atat de rai cu toata lumea, mai bine am salva planeta si am merge pe jos sau 'combinati la cartela', sa vedem ce facem noi pentru stat si mai vedem ce poate face el pentru noi. Din cate stiu programatorii sunt scutiti de impozit, nu Dani :D? Din cate stiu dam X milioane pe o zgarietura la mashina, dar un radar nu putem plati daca incalcam legea. Si se pare ca orice discutie se duce catre: bani, nepotism si lipsa de verticalitate. Astia suntem !

Anonim spunea...

Tot Anonim 1...

Eu nu am treaba cu politica sau cu Boc, eu ma uit pe Discovery numai :). Comentariul a fost strict la articol fara sa incerc sa il supar pe Dan sau ceva. Din punct de vedere aritmetic + al circulatiei mie mi se pare ok, atata tot :). Spor sa aveti....

Dan S. spunea...

OK Anonim 1. You made your point. Nu e vorba ca nu vrem sa platim amenzi. N-ai inteles (nimic). Dar se pare ca tu nu traiesti in Ro. Te invit la un p r o c e s cu politia rutiera, poate iti dai seama ca 'sistemul' comite abuzuri crase cu oamenii cinstiti, respectuosi, care-si prezinta actele si care au si centura pusa ;) Spor si tie!

Anonim spunea...

Anonim 1. Oamenii comit abuzuri, politistii is oameni deci si ei mai comit abuzuri. Am un prieten care e politist (nu la circulatie) si iti spun ca nu le e usor. Gandeste-te cati distrusi, cati grozavi s.a.m.d. intalnesc ei intr-o zi. Si legat de ultimul tau comentari: sunt unele cuvinte grele care trebuies folosite cu atentie si justificat, gen: niciodata, nimic, totdeauna...

Poate ajuta la felul in care contruiesti un articol si cum dai un raspuns :). Poate eu traiesc intr-o RO mai buna si incerc sa fac mai mult bine, nu ma enervez in trafic, nu scot masina toata ziua sa ma plimb prin fatza pe la Diesel , nu claxonez, nu fac semn cu farurile sa mi se dea la o parte cel de pe banda ... Stii vorba aia: cu rabdarea treci marea. O sa fie si la noi mai bine, doar tre sa punem osu'...dar numai constructiv!

Darie spunea...

Am trecut ieri pe langa o masina noua a politiei...a sunat detectorul :D

Dan S. spunea...

Cica nu sunt functionale inca, deoarece "aşteaptă softul necesar descărcării de imagini". :))