sâmbătă, 6 februarie 2010

Idei de milioane..de euro!

IT-ul este un domeniu al extremelor. Partea interesanta e ca extrema de jos asigura o viata decenta si mult peste medie profesionistilor din aceasta bransa, fara un efort extraordinar, avand totodata satisfactia ca poti avea SI viata personala. Ceea ce, de ce sa nu recunoastem, in ritmul activ si extra capitalist din momentul de fata nu e asa usor. Unii spun chiar ca e imposibil, dar lupta, altii se resemneaza. Un job in IT iti confera un program lejer, un salariu bun si destul de mult timp liber (da, stiu , exista si exceptii de la regula, si 'accidente', rare, irelevante). Plaja pe care se intinde aceasta extrema este destul de variata, totul depinzand de ambitia, vointa, inteligenta si capacitatea de munca, adaptare la schimbari si evoluare a fiecaruia. Mai depinde, in mare masura, de optiunile si asteptarile de la viata. Unii se multumesc cu putin (acest putin fiind mult pentru altii), unii nu.
Bun, acuma, cealalta extrema este senzationala. O sclipire, o idee, putin sau mai mult noroc, un pic mai multa inteligenta si viziune si POC, ai ajuns milionar. E o gluma, nu? Eu zic ca nu. Cum spuneam mai sus, unii se multumesc cu putin, altii nu. Unii pot mai mult, dar nu vor, altii vor mai mult dar nu pot. Toata frumusetea e ca nu e musai sa ai 40-50 de ani ca sa reusesti. O, daaa, poti pana-n 30 sa explodezi. Spre deosebire de alte domenii, aici nu-ti trebuie la capital mare, poate chiar deloc, nici relatii. Parerea mea!
Exista, normal, diferente intre cele doua extreme. Mentionez una singura: timpul liber, after-work.  
Daca nu ma credeti sau sunteti sceptici, priviti filmuletul de mai jos:
.

sursa: Pro TV, Romania Te Iubesc : Povesti de succes romanesti din IT, via sergiubiris.ro

Intrebare: Cat de greu e sa treci de la o extrema la cealalta si care e factorul principal care face diferenta?
Raspunsul meu: chiar daca, dupa parerea mea, e evident, secretul e o ''simpla'' idee geniala.

Voi ce credeti?


1 comments:

Anonim spunea...

Da, e foarte posibil, insa acele idei de milioane sunt pur si simplu ingropate de milioanele de idei proaste cu care sunt ingropati cei ce detin banii...la ei apeland toti "aspirantii"