vineri, 3 iulie 2009

CFR si Primaria Cluj!

1.
Context: Spatiul cuprins intre trotuar si carosabilul din dreptul imobilului numarul 202 de pe strada Constantin Brancusi este, potrivit legislatiei, spatiu destinat pentru plimbarea cainilor. Cu toate acestea, in urma cu doua zile, pe acel spatiu a “rasarit” o tablita care interzice accesul persoanelor insotite de caini. Locatarii zonei, proprietari de caini, care isi plimba patrupedele de ani de zile acolo, au fost surprinsi de acest lucru. “Potrivit HCL 575/2001, acolo se pot plimba cainii. Acum a aparut tabla aia, desi hotararea nu a fost abrogata. Acum nu stim care este situatia”, a spus un locatar al zonei.

Masuri: lucratorii serviciului Spatii Verzi din cadrul Primariei s-au deplasat ieri la fata locului si au indepartat tabla. “S-a montat acea tabla nu pentru a desfiinta spatiul destinat cainilor, ci pentru a-l diminua intr-o oarecare masura, deoarece am primit sesizari din zona respectiva de la parinti cu copii, care s-ar fi jucat pe acel spatiu. Ne-am gandit sa ii multumim pe toti astfel, dar existand acea HCL, tabla a fost indepartata”, au afirmat reprezentantii Primariei.


Concluzii: Abuz..abuz..abuz... facand abstractie ca e vorba de caini, cata minte poate exista in colectivul lui apostu? Nu cred ca e nevoie de alte comentarii, raspunsul celor de la primarie e ELOCVENT!


2.
Context: problemele financiare ale Societatii de Cai Ferate.

Masuri: 40% din totalul angajatilor, adica 7.000 de angajaţi de la CFR Marfa, au intrat prin rotatie in somaj tehnic, incepand de vineri. Cei intrati in somaj vor primi 75% din salariul de baza, fara sporuri, timp de trei luni. Daca problemele financiare ale companiei nu se vor rezolva, perioada s-ar putea prelungi.

Concluzii: Cum sa dai in somaj cu 75% din salar 7 mii de oameni? Mie nu mi se pare normal. Adica, astia stau acasa, fara sa munceasca, si primesc 75% din salar (fara sporuri, watever) din banii mei? Din banii nostri? Asta inseamna reducere de costuri? Nu asa reduci costurile, platind oamenii sa stea acasa.
Zicea ministrul ca oricum nu se lucreaza nici la jumatate din capacitatea maxima. Echivalent: munca la stat. Munceste Dorel, zece Georgei stau si privesc. Da Dorel cu ciocanu sub tren de 3 ori pe zi. Acum, dupa ce pleaca cei 7 mii in somaj platit cu 75% din salar, o sa dea de 10 ori. Colectivul munca in zadar.
Mi se pare bataie de joc pentru cei ce muncesc si platesc taxe si impozite. Daca firma mea vrea sa reduca cheltuielile din cauza crizei si se decide sa dea afara oameni, printre care si eu, imi plateste Dorel 75% din salar? Ca nici firma, nici statul nu-mi platesc. Si e normal, ca doar patronul vrea sa reduca costurile. Daca nu produci pentru angajator, e logic ca nu are de ce sa te tina. Dar cand e vorba de bani de la stat orice e posibil. La 3 specialisti care 'produc', statul angajeaza alti 10 care freaca menta: vezi prefectura cluj. Numa fitze de fitze, neamuri si pile ce-si muta curu de pe un scaun pe altul sau fumeaza pe holurile cladirii.
Dar suntem in criza si ne panicam cand cineva isi da seama ca luam niste bani pe care nu-i meritam, pentru ca nu muncim pentru ei.

Solutie: Sa muncim cu spor. Si cu simt de raspundere. Nimeni nu te plateste la nesfarsit daca nu produci. Si ar fi bine ca statul sa-si invete lectia si sa-si dea seama ca nu e nevoie de 10 oameni pentru a insuruba un bec. E nevoie de unul care insurubeaza becul. Ceilalti 9 frecatori de menta trebuie sa se reprofileze. Nu e vina lor, dar viata e curva cateodata.
Darie era oripilat de tupeul CFR-istilor.

Numai bine