vineri, 31 iulie 2009

Intrebari oficiale pentru examenul auto!


Au aparut intrebari oficiale ale chestionarelor auto de la politie. Pentru prima data. Totodata, te poti familiariza cu noua examinare pe calculator.

COMUNICAT DE PRESĂ
Examene auto simulate on-line

Începând cu data de 31.07.2009, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor pune la dispoziţia publicului întrebările care se regăsesc în chestionarele oficiale pentru obţinerea permisului de conducere, prin intermediul site-ului instituţiei, www.drpciv.ro, secţiunea Servicii on-line -> Testare Examen Online. (IE ONLY).
Încărcarea chestionarelor on line se poate realiza doar după autentificarea vizitatorului pe pagina principală a site-ului, iar în prezent sunt disponibile chestionare pentru categoriile A şi B, în limba română, urmând ca în perioada imediat următoare să fie introduse întrebări pentru toate categoriile şi în limbile engleză, maghiară, franceză şi germană.
Prin acest serviciu on-line se poate simula un examen real pentru obţinerea permisului de conducere, prin generarea automată a unui chestionar alcătuit din fondul general de întrebări.

Note:

- nu sunt toate intrebarile. Din comunicat, asta intelesesem, ca am acces la TOATE intrebarile ce se regasesc in chestionarele oficiale: "pune la dispoziţia publicului întrebările care se regăsesc în chestionarele oficiale ". Mai mult, testand chestionarul online de mai multe ori ( :P, reusind intr-un final sa 'trec' pragul celor 22 de intrebari pentru a fi admis), am observat ca intrebarile se repeta. Adica, mai mult ca sigur, dpdv matematic si probabilistic (" se poate simula un examen real [...] prin generarea automată a unui chestionar alcătuit din fondul general de întrebări"), fondul de intrebari folosite pentru simulare nu e chiar fondul real de intrebari folosite la examenul de scoala de soferi. E unul redus, cu muuult (sau fondul real e mic, ceea ce e totusi putin probabil, stupid chiar). Prin urmare, astept (am) sa se faca public intregul fondul de intrebari. Sa fie ca la BAC la romana, acces liber la subiectele de la oral. :)
Si as propune, daca as avea putere, ca durata dintre un examen teoretic picat si unul nou sa fie de minim 6 luni. Da d-le, daca nu stii legislatia rutiera, stai pe fundul tau, nu ai ce cauta la volan. Oricum, toate panaramele au permis. Vorba aia: Beware! Mi-am luat permisul la Pitesti !:)


- cea mai 'buna' (urata) modalitate de a crea o baza de date (spaming database) cu adrese de email: Obligativitatea inregistrarii pe site pentru a avea acces la intrebari. Si tinand cont ca acest site va avea un trafic intensssss.....

- aparitia intrebarilor de conduita preventiva, care mi se par subiective. Cu totul altceva mi se pare conduita preventiva, si in principiu cu asta ar trebui sa se ocupe mizerabila politie rutiera romana: in a PREVENI!.


Întrebare #8

Care este principalul factor de risc pe care trebuie să-l aveţi în vedere la conducerea autovehiculului prin tunele rutiere?

Variante de răspuns
a. viteza redusă de deplasare şi mersul în coloană;
b. dificultăţi în adaptarea vederii la intrarea şi la ieşirea din asemenea pasaje;
c. posibilitatea existenţei unor denivelări ale părţii carosabile.



Întrebare #9

Circulaţi printr-o localitate, în spatele unui vehicul cu număr de înmatriculare din altă localitate sau din străinătate. La ce vă puteţi aştepta?

Variante de răspuns
a. vehiculul care circulă în faţă merge corect;
b. înainte de a vira, conducătorul vehiculului respectiv va semnaliza din timp schimbarea direcţiei de mers;
c. conducătorul care circulă în faţă poate să frâneze şi să oprească în mod neaşteptat, pentru a cere informaţii privind drumul.


P.S.
- la intrebarea 8, raspunsul corect e B. b-(
- la 9, NU e A, probabil raspunsul corect e C, sau toate 3. b-(


6 comments:

Rectfig spunea...

Lipsa unei pregatiri cat de cat decente in domeniul acesta creeaza multe probleme in societatea in care traim. :)

Asu spunea...

Merci mult pentru informatie. Am cautat pe site-ul lor examenele de m-am zapacit. Noroc ca ai scris "se poate realiza doar după autentificarea". Multumesc inca o data.

Anonim spunea...

la intreebarea #9 nu-s toate 3...le-am pus eu si am picat

Dan S. spunea...

Si, prin excludere, rezulta ca e doar C.
Ca sa comentez un pic la intrebarea 9, gandirea 'preventiva' a celor care au facut chestionarele isi 'justifica' logica astfel:
- a si b fac parte din raspunsurile care il caracterizeaza pe participantul la trafic ca si unul care respecta regulile, unul corect.
- c il caracterizeaza ca si derutat, confuz, predispus la comitarea de greseli in trafic
- c fiind raspunsul corect, rezulta ca strainii conduc ca bunica si trebuie sa fim cu ochii in patru atunci cand dam de ei (nu ca nu ar trebui sa fim cu ochii in zece in traficul din ro).
- atentie, strainii pot fii si din alta localitate. Deci eu, in traficul din Cluj, trebuie sa plec de la prezumptia de vinovatie pentru toti cei cu numere de B ( :)) )

Concluzia mea, poate repetandu-ma, aceste intrebari de conduita preventiva au un grad de interpretabilitate destul de mare, cu sensuri diverse, relative. Prin urmare, trebuie raspuns la ele exact asa cum se asteapta cei care le-au facut. Nu neaparat cum zice logica sau bunul simt.
Cei care isi pica examenul de soferi, nu au totusi nicio scuza, nici macar existenta acestui tip de intrebari.
:)

Anonim spunea...

daca te iei dupa logica nu ajungi absolut nicaieri...daca nu te iei tot nu ajungi..deci :) Doamne ajuta!

Anonim spunea...

La intrebarea 9 raspunsul e noua. Luand-o logic. Face omu ecact ceea ce trebuie sa faca. Si intrebarile sunt aceleasi, decat ca la examen au o alta formalitate.