joi, 5 noiembrie 2009

Clujeni batuti in trafic reloaded!

Lasand la o parte 'incidentele' patite de mine si de prietenii mei pe parcursul convietuirii in caminul 7 din Observator (camera 10 :P), patanii la care cateodata a contribuit si doamna administratoare, MARIA, vreau sa va aduc la cunostinta (celor care nu stiu deja) o 'intamplare' nefericita petrecuta in Cluj Napoca si in care unul dintre 'protagonisti' este chiar dna Maria.



"Administratoarea unui cămin din Observator a fost agresată de bodyguardul din Obsession. Maria Petean şi soţul său vor să facă publică agresiunea cu ajutorul actelor care dovedesc că au fost bătuţi de Mircea Ciont, paznic al clubului clujean, în 26 octombrie. 'Soţul circula regulamentar pe banda I. În momentul în care a trecut pe banda II, Ciont Mircea a început să claxoneze în continuu, a tras maşina în paralel cu maşina noastră şi a început să înjure', povesteşte administratoarea Căminului VII." - Foaia Transilvania

[...] "paznicul le-a blocat ieşirea de pe stradă şi a sărit la bătaie" [...]

"Sotul nici nu a apucat bine sa coboare din masina cand Mircea Ciont (CJ-72-LOP) a sarit la bataie, il lovea cu o cruzime iesita din comun, strigand in gura mare ca ne omoara."
"Potrivit certificatului medico-legal, Petean David, barbatul de 56 de ani care sustine ca lunea trecuta a fost batut intr-o intersectie in urma unui incident in trafic de catre un bodyguard al clubului Obsession, a suferit o fractura de piramida nazala si a prezentat leziuni la nivelul corpului “care s-au putut produce prin lovire cu corp dur”, lucru care a necesitat intre 16 si 18 zile de ingrijire medicala.
Maria Petean, sotia acestuia, in varsta de 54 de ani, a necesitat ingrijiri medicale de 14-16 zile si a suferit o fisura la picior si un hematom. Femeia spune ca tot incidentul s-a petrecut foarte rapid." - citynews



Nu are sens sa comentez gradul de taranism si de nesimtire al individului. Am mai scris aici si aici despre astfel de incidente. Cert e ca e nevoie, ca mai tot timpul, pentru a-l pedepsi pe nenorocit, de martori cu cojones!!!
In mod normal i-as numi martori cu spirit civic, oameni normali care nu si-ar face decat datoria de cetateni care vor doar sa se simta in siguranta intr-un oras european. Desigur ca exista, stiu din proprie experienta, 'martori' care au asistat DOAR si apoi nu a mai auzit nimeni de ei, la un accident de circulatie cu fuga de la fata locului a faptasului si in care a fost implicata o biata batranica de vreo 80 de ani care a ajuns in spital. Nu de astfel de martori e nevoie in cazuri de genul. Ci de oameni responsabili, cu bun simt si respect pentru aproape, si de ce nu, chiar respect fata de sine.
Prin urmare, 'chiar si eu' fac apel, alaturi de dna Maria la "sprijinul martorilor care au văzut bătaia din 26 octombrie, la ora 18:00, pe strada Observatorului, în aproprierea sensului giratoriu cu Calea Turzii."
Sa nu lasam astfel de jeguri, gunoaie ale societatii, sa ne sperie, sa ne terorizeze, sa ne bage in spital. Oricare dintre noi putea sau poate deveni victima acestor jene bipede. Unii cunosc pe proprie piele cum e sa patesti asa ceva...sau mai rau!

Mai multe detalii:
http://www.citynews.ro/cluj/eveniment-29/update-familie-batuta-de-un-bodyguard-al-unui-club-clujean-63163/
http://www.ftr.ro/16-03-cluj-napoca-am-fost-agresati-fizic-cu-o-cruzime-iesita-din-comun-31589.php
http://www.clon.ro/stiri/cluj/articol/doi-clujeni-sustin-ca-au-fost-loviti-si-amenintati-cu-moartea-in-trafic-de-catre-un-bodyguard/cn/news-20091105-04175584

http://www.utcluj.ro/telefoane/lista_observator72.html


P.S. Faptul ca semnalizezi NU-TI DA PRIORITATE!!! Nu mai faceti oameni buni greseala ASTA! Semnalizarea e obligatorie, dar pur si simplu DOAR ii informeaza pe ceilalti participanti la trafic de intentiile voastre!!! ATAT!


2 comments:

Anonim spunea...

Da, gestul bodyguard-ului nu e de laudat.
Totusi Maria (ai exagerat cand te-ai referit la ea "dna") nu e chiar persoana pentru care sa-ti fie mila. Cred ca sunt multi care si-ar fi dorit sa o bata, ca motive ar fi avut destule ...
E parerea mea, un tanar care a suportat-o 5 ani in caminul VII Observator.

Dan S. spunea...

Si eu am suportat-o 5 ani de zile.
Consider insa ca ai exagerat! De ce?
Comentariul tau se traduce asa: nu e de laudat gestul individului, dar, totusi, maria a meritat-o !!!