luni, 17 martie 2008

A.L.F.




CE ESTE ANIMAL LIBERATION FRONT ?

A.L.F. este o organizatie internationala care cauta sa elimine total abuzurile impotriva animalelor si orice suferinta care le-ar putea fi cauzata de oameni.

A.L.F. nu are un organ de conducere si nici macar membri formali. Este o organizatie alcatuita din indivizi, care muncesc in grupuri mici denumite celule. Principala tactica adoptata de ALF este actiunea directa “non-violenta”. Din motive de securitate nu exista comunicatii intre aceste celule, astfel incat daca una dintre ele este deconspirata, celelalte sa nu fie afectate.

CE FACE ANIMAL LIBERATION FRONT ?

A.L.F. elibereaza animalele din locurile si situatiile in care sunt exploatate si torturate (ferme pentru blana, laboratoare, ferme industriale, etc.). Apoi le plaseaza in siguranta in case unde sunt ingrijite si pot duce o viata cat mai naturala, departe de suferintele indurate.

Deasemenea ALF provoaca importante pagube economice celor care profita de moartea, mizeria si exploatarea oricarui animal.





Scurt istoric A.L.F.:

In Anglia la inceputul anilor 1960 s-a format un grup numit “Asociatia Sabotorilor de Vanatoare” (HSA), al carui scop era sabotajul si intreruperea directa a vanatorilor prin lansarea de mirosuri false, distrugerea instrumentelor de vanatoare, trimiterea cainilor de vanatoare in directii gresite sau gonirea animalelor spre locuri sigure. Acum HAS exista in intreaga Mare Britanie si ii opreste pe cei care numesc sport – macelarirea animalelor.

In 1972, un grup de sabotori de vanatoare a hotarat ca este nevoie de actiuni si mai militante in sprijinul animalelor si astfel a aparut “Brigada Milei”. Ei au inceput prin distrugerea pustilor folosite la vanatoare de pasari, spargerea parbrizelor si taierea cauciucurilor masinilor de vanatoare. Apoi grupul trece la alte forme de lupta cu abuzurile impotriva animalelor, dand foc laboratoarelor farmaceutice si incendiind barcile pentru vanatoarea de foci.

In 1975, 2 membri ai Brigazii Milei, Ronnie Lee si Cliff Goodman, au fost prinsi in timp ce incercau sa patrunda intr-un laborator si au fost trimisi la inchisoare. Paradoxal, dupa arestarea lor, sprijinul pentru actiunea directa a crescut si in 1976 s-a nascut Frontul pentru Eliberarea Animalelor.

De atunci si pana acum zeci de mii de animale au fost salvate, iar cei care nu respecta animalele au suferit pagube de sute de milioane de dolari. In Marea Britanie, de la raiduri in laboratoare pana la spargerea vitrinelor magazinelor de blanuri, aceste actiuni au atins o rata de 75 pe saptamana.

Primul raport despre actiuni ALF in Statele Unite dateaza din 1977, cand doi delfini au fost eliberati din laboratoarele marinei din Hawaii. In 1993 Departamentul Justitiei si Agriculturii din Statele Unite a raportat ca intre 1977 si Iunie 1993 au avut loc 313 actiuni inregistrate care au implicat distrugerea proprietatii impotriva cercetatorilor din domeniul medical, a producatorilor de carne si afacerilor cu blanuri. 60% din aceste actiuni au fost revendicate de ALF. Si trebuie tinut cont ca nu toate grupurile isi revendica actiunile si multi dintre cei care exploateaza animalele nu raporteaza incidentele de tema unei proaste publicitati.

Astazi A.L.F. este activ in cel putin 11 tari si miscarea este in crestere. In fiecare an apar noi celule care raporteaza actiuni excelente si entuziasmante pe tot globul. Chiar si cu mii de actiuni in intreaga lume, nici un om si nici un animal nu au fost ucisi sau raniti de A.L.F.

Daca vrei sa existe si in Romania A.L.F., trebuie in primul rand sa iubesti animalele, apoi sa iei atitudine impotriva celor care le fac rau. Si la noi exista gradini zoologice, circuri, hingheri, magazine de blanuri si nu in ultimul rand oameni de langa tine care nu respecta animalele.

ANIMAL LIBERATION – HUMAN LIBERATION

(A.L.F.)



Referinte:

http://en.wikipedia.org/wiki/Earth_Liberation_Front

http://en.wikipedia.org/wiki/Animal_Liberation_Front

http://www.animalliberationfront.com/

http://www.adevarul.ro/articole/eco-terorism-in-numele-salvarii-planetei/344751

ALF (Animal Liberation Front) member of ELF (Earth Liberation Front)









1 comments:

Anonim spunea...

organizativa si vom reusi .mias da viata pentru libertatea mea,as ucide pentru a lor