joi, 27 martie 2008

Jene ale Societatii umane!

Ies un pic din România.

Arta. Ce înţelege un 'artist' prin acest termen: ARTA! Este un subiect mai vechi, însă revin asupra lui deoarece se preconizează ca s-ar putea repeta.

"Eres lo que lees" (scris pe perete cu mâncare de catei) se numeşte 'OPERA' de 'ARTA' a unui individ care in 2007 a ucis un caine prin înfometare, ţinându-l legat într-o 'galerie de arta' (camera), fără apa, fără mâncare, sub privirile impasibile ale participanţilor/vizitatorilor.
Acest individ sub numele de Guillermo Vargas Habacuc, a fost chiar premiat de catre asociaţia 'Biennale Centroamericana di Arte', care a considerat o adevărata capodopera de arta aceasta 'expoziţie', si i-au cerut sa repete acest eveniment si in 2008.

Prin urmare, pentru a stopa aceasta acţiune de cruzime extrem de grava in numele artei a fost iniţiata o petiţie care se găseşte aici. In acest moment sunt 1.450.529 de semnatari.

Ce as putea, ipotetic, sa cred, e ca un individ al speciei umane comite o astfel de fapta. Probabil e un artist in felul lui, fără raţiune, nebun, gunoi, scursura a societăţii. Sa zicem.

Insă, sa asişti la o asemenea scena, mai mult, sa admiri 'capodopera', sa treci impasibil. Asta nu pot concepe. Si zic aşa ceva, deoarece 'expoziţia' a avut vizitatori, admiratori, susţinători care au observat chinurile animalului, si atât.

De amorul artei, va doresc la toţi cei ce aţi asistat la acest act sa păţiti exact ce a păţit acel caine. Si nu as avea nicio remuşcare sa va fotografiez, sa va 'admir' in splendoarea capodoperei de arta din care faceţi parte.

Pozele vorbesc de la sine.


















----------------------------------------------------------------------------------------------
Ce consider eu de neiertat:




Referinţe:

http://elperritovive .blogspot. com

Scuza 'artistului': (myspace.com)

"Hello everyone. My name is Guillermo Habacuc Vargas. I am 50 years old and an artist. Recently, I have been critisized for my work titled “Eres lo que lees”, which features a dog named Nativity. The purpose of the work was not to cause any type of infliction on the poor, innocent creature, but rather to illustrate a point. In my home city of San Jose, Costa Rica, tens of thousands of stray dogs starve and die of illness each year in the streets and no one pays them a second thought.
Now, if you publicly display one of these starving creatures, such as the case with Nativity, it creates a backlash that brings out a big of hypocrisy in all of us. Nativity was a very sick creature and would have died in the streets anyway.
"




1 comments:

Anonim spunea...

Sunt complet de acord cu artistul. Mi se pare insa teribil de interesant ca se scuza dupa expozitie nu inainte sau in timpul expozitiei. De asemenea, nicio inscriptie nu specifica ca este permis sa hranesti OPERA (unii oameni cand merg la gradina zoologica mai dau de mancare animalelor).
TOTUSI... animalele abandonate de stapani (ca sa ma exprim mai artistic) sunt libere sa mearga unde vor, dar OPERA noastra era legata.
Sincer... sunt de parere ca opera ar trebui repetata dar acum sa simbolizeze nu animalele pe langa care trecem fara nicio pasare ci cersetorii de la colt de strada (adica pe un experiment similar pe oameni). Si cine intelege mai bine acesta categorie total dezavantajata decat ARTISTUL???