duminică, 30 august 2009

PERLA!

Nu...nu e black pearl.:)

Desi, ar putea fi. Poate chiar de aici ii vine numele.

Merge pe clasa 1. Nu a fost la gradinita. Spera sa se poata tine de scoala. Sa reziste discriminarii colegilor de clasa. Stim bine cum sunt tratati copiii de tigani la scoala. :(

Traieste intr-un mediu infect. Aproximativ 30 de persoane intr-o camera de maxim 15 mp.
Trist, nu?

Dar ea e vesela. E inocenta. Are bun simt. Nu vorbeste foarte bine romaneste. Dar eu zic ca are potential. Daca se delimiteaza de anturajul din care face parte. Ceea ce , totusi, e greu.

Acum am aflat ca are nevoie de rechizite pentru scoala. :)

E grea viata pentru unii.

Best wishes!





7 comments:

Anonim spunea...

E trist pentru copil... Nu stiu ce sanse are sa devina ceva in viata. Ca ea sunt o gramada de tiganei - si nu numai - ce o sa se rateze.
Ce e frustrant e ca nu ai cum sa ii ajuti pe astia - ca nu vor.

Nu are rost sa comentez despre tigani ...

Cneazu'

Anonim spunea...

de unde stii despre ea? de unde este fetita?

Dan S. spunea...

E irelevant de unde o stiu pe Perla. Nu conteaza de unde e aceasta fetita.
E unul din miile de copii care au aceeasi soarta, care incep drumul in viata cu un handicap enorm.

Vrei sa faci ceva? Vrei sa incerci? Vrei sa descoperi si tu astfel de cazuri triste?
Uita-te langa tine, in jurul tau, deschide ochii, fii mai putin ignorant/a si ai sa descoperi realitatea din romania.

Dar ce usor e, ce frumos si bine e sa-ti vezi (doar) de viata TA, sa faci bani (cat mai multi), sa te relaxezi, sa visezi, sa te distrezi ?!
Sa treci pe strada si sa te faci ca nu vezi realitatea, sa inchizi ochii si sa mergi mai departe?
O viata ai, ce dracu?! Sa te simti TU si familia ta bine. Restul...e can can!

Anonim spunea...

Vroiam sa o ajut, daca era din cj, de exemplu, de asta intrebam de unde e...caut un copil sa-l iau sub tutela...ceva in genul big brother, big sister...vroiam sa ma duc la un orfelinat sa voluntariez, dar mi-am dat seama ca poate anul acesta imi iau prea multe in carca...am 2 licente si alte lucruri...dar puteam macar sa o ajut cu rechizitele

Anonim spunea...

Ar fi frumos sa facem un blog de responsabilizare sociala, unde sa-i putem ajuta pe cei care au nevoie de rechizite, haine, alimente etc.

Ce ziceti?

Cu siguranta ca s-ar gasi cate un reprezentant pt fiecare oras: :)Eu ma ofer pt Bucuresti ... pot sa scriu articole pe blogul propriu si sa iau legatura cu alti bloggeri omenosi! :)

Dan S. spunea...

Ideea e urmatoarea: exista deja numeroase ONG-uri serioase care se ocupa cu asa ceva. Si cine vrea sa faca o fapta buna (gen: donat rechizite, haine, etc) ii poate contacta, ei avand numeroase drame sociale de care se ocupa. Totul e sa vrei.
Nu trebuie sa citesc pe un blog ca sa mi se 'activeze' spiritul civic. dac vrea, pot si am timp, cu siguranta gasesc persoane in nevoie.
In plus, mass media a mediatizat si mediatizeaza non stop astfel de cazuri: vezi realitatea cluj:
Campania Vreau sa merg la scoala

Anonim spunea...

Servus, ce pot sa spun, imi pare rau ca triesc langa oameni care nu respecta dreptul la viata al altora, oameni sau animale. Este socant sa vedem iar si iar ca autoritatile sunt incapabile sa-si faca treaba, ca legile exista dar se aplica numai pe hartie si e foarte dureros sa vezi ca nu poti face nimic concret si rapid pentru a ajuta. Daniela