vineri, 14 august 2009

Remarca! O tara de nivel EBA!

"Germania si Franta au iesit (oficial) din recesiune, indica datele aferente celui de-al doilea trimestru al anului, publicate joi. Cele doua state reintra pe crestere economica mai devreme decat indicau analistii si factorii politici, relateaza Reuters.
Produsul intern brut al Germaniei si al Frantei a crescut neasteptat cu 0,3 procente in trimestrul al doilea, marcand finalul celei mai adanci recesiuni de la cel de-al doilea Razboi Mondial si impulsionand sperantele de revenire."

- eu sunt mai moderat si zic ca e doar inceputul sfarsitului crizei.

Remarci:

"Pai cand stimulezi consumul intr-o tara precum Franta reusesti sa ai un circuit al banilor. Consumi produse/servicii frantuzesti ajuti economia pentru ca banii raman in tara.
In Romania daca stimulezi consumul nu faci decat sa scoti banii din tara. Noi nu (mai) producem nimic!!!"

"In lumea civilizata, mass-media vine numai cu mesaje de genul "cheltuiti, traiti-va viata!", pe cand in Ro se face "reclama" la criza.
Pe plaiurile mioritice se fura pe rupte la nivel "inalt", dandu-se vina pe criza pentru gaurile rezultate, patronii de rahat dau angajati afara pe acelasi motiv, dar o tin numai in croaziere...O tara din lumea a treia (sau de nivel EBA, cum se mai spune)..."





2 comments:

Anonim spunea...

absolut corect. noi nu putem face insa altceva decat sa stam si bloguim in timp ce EBA si creatorii sai ne conduc destinele (a se citi: lucreaza la acoperirea cu praf in ochi a cat mai multor gauri ca sa nu stim cu adeavarat cat fura)

Anonim spunea...

cica romanii sunt isteti de felul lor, dar se vede treaba ca nu indeajuns de destepti incat sa stie sa-si aleaga conducatorii .
nu e (musai) o aluzie la prezent, ci e despre ultimii 20 de ani.