OK, deci acest ONG (pentru ca asta e: 'persoana juridica independenta, apolitica, ce aparţine societăţii civile', nici pomeneala de 'politie') e un mare FAS! Pe langa taxa enorma de inscriere de 1000 lei, de trei ori mai mare decât cea percepută de Consiliul Superior al Magistraturii pentru admitere, nereturnabila, aceasta institutie are ZERO atributii legale in domeniul protectiei animalelor. Mai mult:
- Unul din obiectivele lor este 'promovarea si apararea intereselor medicilor veterinari in Romania'. Exista deja o institutie, si anume colegiul medicilor veterinari care le apara interesele. Prodan, al mare de la comisariat, doctor în parapsihologie, acest tata omida cu 7 dosare penale la activ, a recunoscut ca acest obiectiv a fost o eroare si ca orice om greseste. lol.
- Denumirile lor pompoase induc lumea in eroare (recunosc, si eu am fost 'prostit'): comisariat, inspectorat general de politie, politie, etc. Este extrem de ciudat cum un tribunal, o judecatorie a aprobat astfel de denumiri pentru un ONG. Din nou FAS! Acest ONG a fost creat, in cardasie cu autoritatile guvernamentale, pentru a le acoperi mizeriile. Exemplu: guvernul are de realizat un proiect social pe fonduri europene in care este obligatorie consultarea cu ONG-urile de profil. Astfel, este 'consultat' acest ong, si anume comisariatul pentru societatea civila, care isi da acordul. Prin urmare, initiatorii proiectului sunt acoperiti. Au colaborat cu ong-urile si au primit acordul lor. :)) Priceput? Sau mai bine zis: 'un ONG pentru linistea mafiotilor'
- Acest comisariat are experienta ZERO in domeniul protectiei animalelor. Chiar zicea acest prodan, ca au nevoie de acesta taxa extrem de mare de inscriere, deoarece, printre altele, trebuie sa plateasca membrii comisiei de examinare. Si cel mai tare aspect e ca, zice el, din acesta comisie fac parte si reprezentanti ai Politiei Rutiere!! WTF??? Ce experienta in protectia animalelor au politistii de la rutiera?? Cum sa fiu examinat de un politist de la rutiera pentru un post de aparator al animalelor???
- "Mai multi prieteni de-ai mei, extaziati in urma anuntului, au sunat direct la sursa.
Singurul raspuns cert a fost acela cu taxa de 1.000RON (nereturnabila).In rest, nu se stie in ce va consta examenul, nu se stie daca absolventii vor avea un sediu si nici ce atributii ar avea...Se stie sigur ca: nu vor putea aplica amenzi si nici nu vor putea interveni in situatia unui animal maltratat." Adi
PAREREA MEA.
Extra:
"În noaptea de 29 spre 30 aprilie, Grigore Prodan, aflat la volanul BMW-ului X5 primit de la vrăjitoare, a fost oprit de un echipaj de poliţie în zona Arcului de Triumf, deoarece a depăşit viteza."
"Potrivit procurorilor, pentru a evita controlul el s-a recomandat ca fiind general şi a prezentat o legitimaţie de tip Comisariatul pentru Societatea Civilă (CSC), asemănătoare cu cele emise de SRI. Echipajul de poliţie a consemnat în raport numărul de înmatriculare al maşinii cu menţiunea „misiune MI", dar fără a aplica vreo sancţiune."
"În ziua de 30 aprilie, angajaţii CSC au observat echipa operativă a DNA care filma BMW-ul parcat în apropierea sediului. Dându-şi seama că este filat, Prodan a încercat stergerea urmelor: o persoană care a rămas neidentificată a luat autoturismul şi l-a returnat Sidoniei Marin. După nicio lună, la 26 mai 2009, ea a vândut maşina cu 25.000 de euro. "
"Ioan Grigore Prodan (foto) este o figura bufa pe scena ONG-urilor din Romania. Ziarist apoi preot, cercetat penal in 7 dosare, devenit comisar general al unei struto-camile nonguvernamentale alintata Comisariatul pentru Societatea Civila (CSC), avocat, mason, realizator de televiziune, doctor in parapsihologie (?), decorat cu Crucea Dobrogei de catre IPS Teodosie, fin de cununie al lui Petre Roman, om de afaceri si militant pentru drepturile omului, toate la doar 33 de ani. ONG-ul sau, infiintat in 2003, s-a evidentiat prin cateva aspecte: parafarea a tot felul de acorduri si colaborari cu institutii ale statului, nerecunoscute insa de cele din urma, atragerea de primari creduli in randurile organizatiei, in schimbul unor sume de bani sau a unor sedii, alesii neamului putand apoi sa se mandreasca pe ulita cu insigna de comisar si vizite regulate pe la politie si parchete. Numai in zona Ardealului 8 astfel de comisari sunt fie interlopi, fie condamnati, fie urmariti penal pentru diverse potlogarii, potrivit presei locale. Lor li s-a alaturat, de curand, chiar comisarul general Ioan Grigore Prodan, anchetat de DNA dupa ce a cerut o mega spaga de 85. 000 de euro de la vrajitoarea Mama Sidonia pentru a-i scoate familia de dupa gratii."
---------------------------------------------------------------------------------------------
Un pas inainte. Depinde insa de profesionalismul si personalitatea persoanelor implicate in aceasta structura.
Speram totusi ca vom avea si rezultate. Sunt tare curios ce atributii legale reale va avea aceasta directie si cum vor pune in aplicare legea, cum vor comunica/colabora cu ONG-urile si cu cetatenii. Desi, din nume reies puternici atributii legislative: Inspectoratul General de Politie pentru Protectia Animalelor
Ca sa nu fiu pesimist, astept cu nerabdare
p.s.Ciudat ca nu am auzit/citit nimic in mass-media. O fi din cauza alegerilor? :)
http://www.comisariat.ro/index.html
Incepand cu data de 04 Noiembrie a.c. in cadrul CSC se infiinteaza oficial ca structura a societatii civile Inspectoratul General de Politie pentru Protectia Animalelor - IGPPA - ce va avea rolul de a intreprinde actiuni in scopul protejarii animalelor si pasarilor. De asemenea, unul din obiectivele principale va fi amendarea legislatiei in domeniu, promovarea si apararea intereselor medicilor veterinari in Romania.
IGPPA va avea la nivel de judete inspectorate judetene de politie iar la nivel municipal sau orasenesc, inspectorate municipale, respectiv orasenesti.
Toti cei ce iubesc animalele si pasarile, patrimoniul cinegetic pot sesiza organele noastre de ordine pentru a stopa abuzurile si violentele ce se savarsesc asupra animalelor cu sau fara stapan. Adresam un mesaj societatii civile si organizatiilor neguvernamentale de profil sa se ralieze dezideratelor IGPPA in scopul stabilirii unor strategii de colaborare concrete spre indeplinirea obiectivelor noastre statutare.
Incepand cu data de 04 Noiembrie a.c. in cadrul CSC se infiinteaza oficial ca structura a societatii civile Inspectoratul General de Politie pentru Protectia Animalelor - IGPPA - ce va avea rolul de a intreprinde actiuni in scopul protejarii animalelor si pasarilor. De asemenea, unul din obiectivele principale va fi amendarea legislatiei in domeniu, promovarea si apararea intereselor medicilor veterinari in Romania.
IGPPA va avea la nivel de judete inspectorate judetene de politie iar la nivel municipal sau orasenesc, inspectorate municipale, respectiv orasenesti.
Toti cei ce iubesc animalele si pasarile, patrimoniul cinegetic pot sesiza organele noastre de ordine pentru a stopa abuzurile si violentele ce se savarsesc asupra animalelor cu sau fara stapan. Adresam un mesaj societatii civile si organizatiilor neguvernamentale de profil sa se ralieze dezideratelor IGPPA in scopul stabilirii unor strategii de colaborare concrete spre indeplinirea obiectivelor noastre statutare.
http://www.e-pets.ro/noutati/necuvantatoarele-au-un-nou-aliat-inspectoratul-general-de-politie-pentru-protectia-animalelor
Comisariatul pentru Societatea Civila
Str. Walter Maracineanu, nr.1-3, Intrarea 3, sector 1, Bucureşti
Tel. 021/314 60 67; 021/314 61 65
Fax. 021/315 31 99
www.comisariat.ro
presa@comisariat.ro
Societatea civilă, prin vocea organizaţiilor neguvernametale, intenţionează să responsabilize şi să dezvolte spiritul civic al cetăţenilor, cu scopul de a răspândi noţiunea de respect pentru animale. La acest demers s-a alăturat şi Comisariatul pentru Societatea Civilă, organizatie în cadrul căreia, începând cu data de 4 noiembrie a.c. s-a înfiinţat oficial prin hotărâre judecătorească,definitivă şi irevocabilă, ca structura a societăţii civile, Inspectoratul General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor - IGPPA - ce va avea rolul de a întreprinde acţiuni în scopul protejării animalelor şi păsărilor.
Unul din obiectivele principale ale IGPPA va fi amendarea legislaţiei în domeniu, promovarea şi apărarea intereselor medicilor veterinari din România. Inspectoratul General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor va avea la nivel de judeţe, inspectorate judeţene de poliţie, iar la nivel municipal sau orăşenesc, inspectorate municipale, respectiv oraşeneşti. Toţi cei ce iubesc animalele si păsările, patrimoniul cinegetic pot sesiza organele noastre de ordine pentru a stopa abuzurile şi violenţele săvârşite asupra animalelor cu sau fără stăpân. Adresăm un mesaj societăţii civile şi organizaţiilor neguvernamentale de profil să se ralieze dezideratelor IGPPA în scopul stabilirii unor strategii de colaborare concrete pentru îndeplinirea obiectivelor noastre statutare.
A salva viaţa unui biet animal reprezintă un gest nobil şi nu costă nimic. Depinde numai de noi dacă suntem capabili să ne asumăm această responsabilitate si să refuzăm să trăim într-o societate marcată de nepăsare. Ajutorul dat unei fiinţe necuvântătoare poate reprezenta un exemplu demn de urmat de către noi toţi. Mesajul acesta trebuie răpândit!
5 comments:
Sunt si eu foarte curioasa ce se va intampla cu aceasta Politie a animalelor. Sunt si eu nerabdatoare sa vad persoane macar amendate
Am impresia ca in Romania sunt in continuare persoane care cred ca un sit si niste denumiri pompoase iti aduc numai beneficii. In parlamentul Romaniei exista o lege de infintare a politiei pentru protectia animalelor. Mai departe se asteapta ca ea sa fie votata. Acest ONG este o mare tapa si vreau sa stiu si eu daca este un candidat care nu a luat examenul dupa ce a dat 1000 ron si ce va face dupa? O sa vina un angajat al ONG sa dea amenda unui taran ca tine ciinele in lant sau da cu furca intr-un cal???? Va rog sa urmariti Animal Planet sa vedeti ca Politia animalelor este a statului si angajati sunt ai statului ce dotare au si ce interventii fac. Ca sa caute un servici orice roman e in stare sa dea 1000 de ron pentru a se angaja. Nu conteaza cit iubesc sau nu animalele, ei vor servici.In Romania statul este singurul care va incasa amenzile nu un ONG. Cei care au candidat cred ca au fost trasi pe sfoara. Ramine sa ne convingem
Stimabile, din pacate statul nu face nimic in domeniul PROTECTIEI ANIMALELOR.
Daca altii fac, e meritul lor.
Nu au experienta? perfect, iau/cauta oameni CU EXPERIENTA. Si vor face ceva. Fas sau nu, e MAI MULT DECAT NIMIC.
Ei precizeaza clar pe site, nu sunt structura militara, nici institutie bugetara. Cauta VOLUNTARI, care vor sa sprijine societatea civila.
Nu pot aplica amenzi, dar pot suna la 112 daca vad un abuz.
Lumea nu va suna la 112, din jena, pt ca nu vrea batai de cap, dar la ei poate vor suna, au deja un nr scurt la dispecerat....
Taxa e OK, e un fel de donatie pe care voluntarii o fac, si va fi probabil folosita pt inchirierea sediului....
Teapa iau aia care vor un post caldut, in care sa nu faca nimic, si sa ia o gramada de bani dormind in cizmele statului....
Aici e altceva, e multa munca, neplatita, sau mai degraba voluntariat pentru cei care CRED INTR-O IDEE, iubesc animalele si VOR SA FACA CEVA UTIL SOCIETATII.
Dar astia sunt rari, deoarece majoritatea sunt obsedati sa faca BANI, cu orice mijloace, facand din asta un inutil sport national. Care le dstruge viata, sanatatea si confortul propriu, transformandu-i in proriii lor sclavi.
Tu alegi din care categorie vrei sa faci parte....
Auzi, anonimule stimabil, tocmai pentru ca zici ca statul nu face nimic, te contrazici singur. Animalele au nevoie de protectori, nu de institutii care, in cardasie cu statul, se constituie intr-un paravan pentru a ascunde crime si abuzuri. Daca ai avea o minte deschisa, si bunavointa sau puterea de a patrunde un pic mai adanc in complexitatea si dramatismul situatiei reale din Romania, ai intelege ce zic. Din pacate, citind comentariul tau, imi dau seama ca exact un FAS intelegi din toate acestea.
P.S. De oameni cu experienta au nevoie astia, au si angajat deja: hingheri din ecarisaje !!!, etc
Oameni buni, anonimi sau nu, nu trebuie sa ne certam... trebuie sa ne ajutam.
Este usor sa scoatem cuvinte grele din gurinle noastre, sa le articulam, dar foarte greu sa ne intelegem. Hai sa ingropam securea razboiului si sa incepem cu pasul elementar: sane respectam, ami intai, pentru ca este un pas decisiv...
Daca avem respectul nostru, vom sti sa respectam si celellate vietuitoare.
Orice opinie este binevenita, Fiecare gandim diferit dar cu totii iubim animalele.
Sa incepem sa ne respectam, si astfel sa facem ceva constructiv.
Va multumesc.
Trimiteți un comentariu