duminică, 27 septembrie 2009

Orgia si depresia!

"De-a lungul întregii sale vieţi, observase că extrem de mulţi oameni dintre cunoscuţii ei comentau grozăviile vieţii altuia ca şi cum ar fi fost foarte preocupaţi să-l ajute, dar de fapt se complăceau în suferinţa celorlalţi, deoarece asta îi făcea să creadă că erau fericiţi, că viaţa fusese generoasă cu ei. Detesta acest gen de oameni [...]".

"Orgia
, aşa cum şi-o imagina, trebuia să fie ceva complet anarhic, vesel, în care nu mai exista sentimentul de posesie, ci doar plăcerea şi confuzia.Să fi fost oare aceasta una din principalele explicaţii ale marelui număr de persoane otrăvite cu Principiul Amar? Căsătorii restrânse la o monogamie forţată, în care dorinţa sexuală, potrivit unor studii cu grijă păstrate în biblioteca sa medicală, dispărea după al treilea sau al patrulea an de convieţuire. Din acel moment, femeia se simţea respinsă, bărbatul se simţea rob al căsniciei, iar Vitriolul sau Principiul Amar începea să distrugă totul. În faţa unui psihiatru, oamenii vorbeau mult mai deschis decât în faţa unui preot, deoarece medicul nu poate ameninţa cu infernul."

"Depresia.
Medicii spuneau că o substanţă recent descoperită, serotonina, era răspunzătoare, printre altele, de starea de spirit a fiinţei umane. Lipsa serotoninei intervenea în capacitatea de concentrare pentru a munci, a dormi, a mânca şi în aptitudinea de a te bucura de clipele agreabile ale vieţii. Când această substanţă este complet absentă, omul simte disperare, pesimism, senzaţie de inutilitate, oboseală exagerată, dificultăţi în luarea deciziilor, cufundându-se până la urmă într-o permanentă tristeţe care-l duce la o apatie totală sau la sinucidere."