miercuri, 16 septembrie 2009

Pichetare parlament 15 sept!


Comunicat de presa 15.09.2009:

Organizatiile pentru protectia animalelor si iubitorii de animale din toata tara au pichetat Parlamentul astazi,15 septembrie 2009, in Parcul Izvor, pentru punerea in discutiei a proiectului de lege privind ANIMALELE STRAZII la Comisia de Administratie Publica a Camerei Deputatilor, proiect care asteapta in sertarele deputatilor de 2 ani. Legea prevede OBLIGATIVITATEA STERILIZARII de catre toate primariile si CREAREA DE ADAPOSTURI pentru aceste animale. Legea este singurul instrument care poate duce la DISPARITIA lor. La actiune au participat domnul Marius Marinescu, initiatorul legii, prim vicepresedinte si purtator de cuvant al PRM, Codrin Stefanescu, vicepresedinte PRM, actrita Monica Davidescu si interpreta de muzica populara Valeria Arnautu. De asemenea, au participat membrii ai Fan clubului Michael Jackson, dorind sa promoveze mesajul artistului care iubea animalele si copiii. Au venit organizatii din Bucuresti, Targu Jiu, Braila, Pitesti, Onesti, Campina si Ploiesti. Acestea au reliefat importanta sterilizarii in toate localitatile si dimensiunea grava a abandonului puilor din proprietate private pe domeniul public. La final, Marius Marinescu, Codrin Stefanescu si Asociatia “Cutu, cutu” , in calitate de initiatori, precum si alte organizatii, au semnat PLANGERILE PENALE impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase si a presedintelui Comisiei pentru Administratie Publica,Sulfina Barbu, conform Codului penal, pentru savarsirea infractiunii de abuzz in serviciu si pentru blocarea legii. Plangerile au fost depuse la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu numerele de inregistrare 20.492 si 20.494

Nota:
"Ati dezinformat opinia publica spunand ca in 2006 un caine a omorat un japonez care lucra la Ambasada Japoniei.Fals.Eu am pus pe rol procesul de eliberare a catelusei Bosquito.Amprentele canine si investigatiile au dovedit ca japonezul fusese muscat de un caine de lupta.Acesta este motivul pentru care procurorul a dispus eliberarea catelusei,care,spre stiinta dv. nu prea avea dinti,avand 12-13 ani.A fost gasita NEVINOVATA.In plus,japonezul nu lucra la ambasada Japoniei,ci avea o fabrica si nu-si platise muncitorii de sase luni.Acestia il amenintasera cu moartea.Pentru a evita un scandal diplomatic s-a ordonat prinderea cainilor din zona si desemnarea aleatorie a unuia din cei 11 caini prinsi pe post de acar Paun."
...





2 comments:

1morning spunea...

wow. chapeau bas!
iar comentariul e socant de-a dreptul deoarece cazul a fost foarte mediatizat.
Multa lume nu stie- ca n-are de unde- faptul ca si in Olanda de ex oamenii care s-au plictisit de cainii lor care erau dragalasi cand erau mici ii abandoneaza de ex pn padure legati de un copac ori au fost cazuri cand i-au spanzurat.Stiu asta de la stiri si ptr ca am vb cu un olandez despre situatie. Acum nu spun asta ptr a avea o scuza gen e problema universala- ci ptr a evidentia faptul ca educatia face diferenta. Iar diferenta este ca in Nl sunt mai putini caini abandonati decat sunt in Ro.

Dan S. spunea...

Cazul a fost unul diplomatic si un motiv, o scuza pentru hingherul sef al romaniei basescu sa inceapa macelul canin. Si cum in Ro manipularea prostimii e cheia succesului, romanasii au pus botul. Dar catelusa e adoptata in germania si procesul a fost castigat clar de avocata Paula Iacob, cea care s-a ocupat de caz. Insa, deznodamantul nu a fost 'asa' mediatizat ca si intriga. Tipic.
Toata lumea stie ca peste tot exista gunoaie, jene ale societatii care abandoneaza/ucid/maltrateaza animale, chiar si in nl(cine vrea sa stie afla, cine nu, nu e interesat).
Comparatia pe care o faci tu (si pe care , un sfat, n-ar mai trebui s-o faci niciodata) nu-si are locul.
Diferenta e ca in ro, se considera normalitate sa abandonezi un animal, sa ineci puii, sa vezi cadavre pe toate soselele patriei, sa otravesti animalele nedorite, sa privezi animalul de apa/mancare/protectie, sa-l tii DOAR in lant cat mai scurt, sa nu aibe ce cauta un animal in casa (locul lui e afara), sa exploatezi animalele la maxim pentru a profita de pe urma lor, sa vanezi cainii si sa-i impusti pe ulitele satelor sau oraselor, un posesor de animale sa nu stie ce e aia sterilizare sau polivalent,
sa nu ai voie cu animale in magazine , mijl de transport in comun, in parcuri, in locuri publice, ca cei care iubesc si militeaza pentru drepturile animalelor sa fie considerati ciudati sau nebuni, ETCCC. Toate astea in nl sunt considerate ilegalitati si anormale, iar infractorii sunt pedepsiti. Banuiesc ca ai auzit de persoane in nl care se afla in inchisoare pentru ca au ucis pisici/caini?! Eu am auzit :) Daca legea zice ca uciderea unui animal e infractiune, apoi e la fel de serios tratata ca si o alta gen conducere fara permis sau furt, sau uciderea unui biped.
Situatia animalelor in ro e una extrem de grava dar cel mai usor pentru majoritatea este sa trateze acest subiect cu superficialitate si ignoranta, din lumea lor roz, cu ochelarii lor de cal din dotare. Si NU, nu sunt sensibil la aceasta problema, nu sunt fanatic, sunt pur si simplu NORMAL, ca majoritatea celor care s-au nascut intr-o tara civilizata, educati in spiritul respectului fata de viata.

Ar mai fi multe de zis, dar stiu ca n-am la cine.
p.s. o situatie absolut 'normala' intalnita intr-un sat de langa cluj : catelusa cu 2 pui si 3 picioare , toti morti de foame, abandonati !
Trebuie doar sa deschizi ochii ca sa vezi realitatea.

p.s.2: cacofoniile care, posibil sa se fii strecurat in comentariu , sunt, poate, cu intentie :D