vineri, 27 august 2010

Protest "à la Cluj!"

[Update] 1 Septembrie Protest!

A se observa teapa portocalie si numarul mare de forte de ordine comparativ cu numarul participantilor la protest. Se putea mai mult. :)

.




Photos copyrighted by Cristi.
---------------------------------------------------------------------------------------------------


Jurnalistii clujeni participa miercuri, 1 septembrie, timp de o oră, între orele 12.00 şi 13.00, la un protest stradal desfasurat pe traseul Teatrul Naţional, B-dul Eroilor Eroilor, Piaţa Lucian Blaga, Primărie, Piaţa Unirii, Prefectura Cluj.

"La marş vor participa şi reprezentanţi ai Operei Naţionale Cluj şi ai Uniunii Scriitorilor, afectaţi, de asemenea, de măsura luată de Guvern, astfel încât protestul va fi însoţit de un "cor al robilor" cu tobe şi trompete."

Desi presa clujeana a fost (si cam este) portocalie de cand boc&co au pus stapanire pe transilvania, nu pot decat sa fiu incantat de aceasta initiativa.

Sper ca si grupul persoanelor fizice autorizate doreste sa se alature acestui protest. Personal, voi fi prezent acolo.


Sper ca si IT-istii clujeni sa se trezeasca din ignoranta si sa puna si ei osul, macar o data in viata, pentru ''CA SA NE FIE MAI BINE''. Daca nu din interes, macar din solidaritate.

Radu Neag"[...]PROTESTAM, public, in zilele care urmeaza, in centrul municipiului Cluj-Napoca si in fata Prefecturii. Vom fi noi, jurnalistii din mass-media clujeana, artistii si angajatii operelor si ai Filarmonicii. E singurul lucru pe care eu, unul, il mai pot face inainte de a pleca. Macar o sa plec cu sufletul impacat, am sa stiu ca am incercat. Asa nu se mai poate…"

APPC: ''Nu ne opunem impozitării, ci dublei impozitări şi faptului că lună de lună trebuie să ne prezentăm la ghişeu ca huliganii la secţie în ziua meciului. Ba chiar mai rău, că avem de mers în trei locuri.''

[Later Update]
Mihnea Maruta : 'Autorii sunt emisfera cerebrală dreaptă a unei naţiuni. A-i umili programatic, în bloc, a-i face să se simtă dispreţuiţi pe toţi cei care extrag frumuseţe şi viitor din teritoriul imaginaţiei, înseamnă, pur şi simplu, trădare de ţară. Şi nu mă joc cu aceste cuvinte. Căci ele fac parte din emisfera stângă.'




2 comments:

Anonim spunea...

Portocalii sunt slabuti, dar nici cu PSD nu era mai bine...solutia era cred absenteismul masiv la vot, maxim 10%-15%. Asa ne-am dat girul pentru putere sau opozitie, cu alte cuvinte ne place/acceptam clasa politica actuala!!!

linda spunea...

voi ardealul ati facut ca traian sa fie presedinte...ati votat pe marinar pentru boc de parca mare ardelean era boc asta...de fapt era mic de tot...