joi, 17 decembrie 2009

CHINA!



Sau mai bine zis: un alt motiv pentru care nu ma duc NICIODATA in China.

Stiati că "în 2008, în China, au fost executate 1.718 persoane?? ceea ce reprezintă 72% din totalul la nivel mondial. Pedeapsa cu moartea se aplică în China pentru 60 de capete de acuzare, printre care corupţia, frauda fiscală şi traficul de droguri.

Execuţiile, în China au loc la scurt timp de la hotărârea judecătorească. Chinezii au şi o pedeapsă unică în lume, „pedeapsa cu moartea, cu doi ani de închisoare“. De cele mai multe ori, această pedeapsa este comutată în pedeaspa cu închisoarea pe viaţă. Metoda de execuţie cel mai des întâlnită este prin împuşcare cu arme de foc, fiind folosită în special o armă de asalt cu care se trage un singur glonţ, în cap. În 1997 chinezii au introdus şi metoda injecţiei letale.  În trecutul apropiat, autorităţile chineze cereau familiei să plătească „taxa de glonţ
“.

Din informaţiile noastre, tânărul a fost arestat în China încă de anul trecut şi executat săptămâna trecută pentru trafic de droguri -  Marius Cazac, şef DIICOT Suceava.

Nu pot fi niciodata de acord cu executia unui om. Acele vremuri au apus. Cine esti tu sa decizi moartea unui om? Si daca s-a comis o eroare pe durata anchetei? (daca exista asa ceva). Coruptia e in floare mai peste tot, nu exista judecatori 100% curati. Mai exista circumstante atenuante, si in plus, fiecare are dreptul sa se apere. Credeti ca, de exemplu, romanul acela a avut timpul sau oportunitatea sa se apere intr-o tara comunista care nu respecta absolut deloc drepturile omului?
A trecut si vremea lui Vlad Tepes. Cum ar fi, stiu ca multi si-ar dori, sa apara un nou astfel de personaj la noi, care sa curete tara de gunoaie, mincinosi, hoti sau violatori? Ar fi si el corupt si ar lichida 'pe pile' sau relatii.
Mai zic unii: dar nu mai bine asa, decat sa-i tinem in inchisori si sa platim gramezi de bani dupa ei? Nu mai bine asa, sa faca bine statul sa fie bine organizat d.p.d.v financiar. Si fiecare sa aiba ocazia sa plateasca civilizat, uman, pentru fapta comisa. Ca de-asta suntem oameni. Sunt multe cazuri cu criminali/violatori inchisi pe nedrept si a caror nevinovatie s-a dovedit ulterior. Unul din o mie sa fie asa, si daca nu-l omori, e eliberat, ceea ce e extraordinar. Daca-l omori......

Oarecum offtopic:
Atunci cand China a fost acuzata ca este cea mai mare amenintare pentru anumite specii pe cale de disparitie, Beijingul a reactionat: "Nu cred ca este corect sa acuzi alte culturi pentru anumite obiceiuri si traditii negative. Avem traditiile noastre, la fel cum spaniolii au luptele cu tauri, sau vanatoarea de vulpi, la care Anglia a renuntat recent. Noi nu am criticat niciodata Spania sau Marea Britanie", a fost reactia Chinei.
HAI MA LASIIII!!!!! Nebunilor! Si stiti voi ce e corect si ce nu. 

Mai exista justitia islamista din Somalia, care face ravagii. Ucid, mutileaza in numele stupid al credintei sau al traditiei.

"O tanara de 20 de ani a fost ucisa cu pietre, in Somalia. Femeia divortase si era acuzata de adulter, fapta pentru care a fost lovita cu pietre pana la moarte, in fata unei multimi de aproximativ 200 de persoane"

sau:

"In luna iunie, patru tineri care furasera telefoane si arme au fost pedepsiti cu amputarea mainilor si a picioarelor. Sentinta a fost executata public, in fata a 300 de oameni, majoritatea femei si copii, fiecaruia dintre cei patru barbati taindu-li-se mana dreapta si piciorul stang. Cei patru fusesera condamnati de un tribunal Sharia. Sentinta a fost executata de barbati mascati, care au folosit macete pentru amputarea membrelor."

P.S. Mda....ar trebui sa nu mai cumparam nimic made in china :)



8 comments:

Anonim spunea...

Lasa ca multi mor in accidente de masina si pentru asta nu 'explodam' benzinariile si firmele de tunning auto. Daca un violator ar sodomiza pe cineva drag tie ai incerca sa il intelegi, sa il cauti de circumstante atenuante? Glontz! Planeta se duce pe rapa iar numarul mare de oameni nu ajuta cu nimic.

Anonim spunea...

Daca te-ai duce la un leu in cusca si l-ai trage de coada, si te-ar manca, toata lumea l-ar intelege pe leu. Nu cred ca nu i-ar mai da la leu de mancare, sa-i faca embargou.
Daca te duci la om in tara, si scrie in lege ca te omoara daca faci trafic de droguri, si tu te droghezi pe acolo... Nu a avut minte prea multa nici asta. Daca nu poti sta pe fundu tau, si tot te mananca sa mergi acolo, macar joci atent. Tara lor, regulile lor, alta civilizatie. Nici la arabi nu mergi pe strada si ii dai valu de pe fata la o femeie, si o mai prinzi si de fund, si te astepti sa ti se dea o amenda ca ai perturbat linistea publica,ca na... nu e mare lucru. Cel mai probabil tot mort ajungi. Daca ti se spune ca ei considera un anumit comportament ca fiind extrem de grav, nu poti sa ii sfidezi numai pentru ca la tine in ograda lucrurile sunt interpretate altfel. Pacat de el ca nu a avut cap pe umeri sa judece mai bine, si s-a bazat pe tupeul caracteristic de pe la noi. Se pare ca nu a tinut acolo. Pacat si de familia lui ca nu o sa mai aiba liniste pana mor pentru figura asta.

ZIR spunea...

in primul rand nu cred ca se poate compara situatia de care vorbeai in china cu apanajul religiei islamiste. sunt 2 lucruri total diferite, cu 2 motivatii diferite. altfel, vorbim de o tara cu un nr de locuitori care ar trebui luat in calcul cand ne gandim la eventuale modalitati de "educat, tinut in frau, etc"... nu sunt extremist, dar cred ca PENTRU EI, deci aplicat pe un sistem particular, nu fac tocmai rau ce fac...

Dan S. spunea...

@1 - vorbesc de drepturile omului. Daca tu ai fi acuzat de viol pe nedrept (ca nah, cineva sus pus vrea sa ti-o faca) te asigur ca ai cauta circumstante atenuante si te-ai ruga sa nu traiesti in china/somalia, etc. :)

@2 - Normal ca nu ii sfidezi si iti asumi toate 'riscurile' atunci cand esti intr-un loc cu alte reguli. Dar eu nu ma simt ok (si de asta, sa zicem, nu calc in astfel de 'civilizatii') cand stiu ca daca calc pe bec pot sa fiu ucis. Sau poate ma aflu la locul nepotrivit, momentul nepotrivit (unde/cand se insurubeaza becul). Si te vad apoi incercand sa te aperi intr-o justitie comunista.
Apropo, leul e animal. Noi ne vrem a fii fiinte superioare.

@ZIR - Eu cred ca se poate compara. Si chinezii aduc tot timpul in fata traditiile si obiceiurile pentru a justifica crimele lor.
Esti extremist :) Cu ce e mai prejos chinezu ala amarat ? Pentru ca el face parte dintr-un miliard si tu doar din cateva zeci de milioane? Pana la urma, tot la respectarea drepturilor omului se ajunge. Spre asta vrem sa tindem toti, nu? :)
Apropo, noi suntem 93/km2, ei 140. Nu e mare diferenta. :)

ZIR spunea...

faptul ca acel "chinez amarat" (care de principiu e un violator, un hot, un corupt, etc) face parte dintr-un miliard nu e deloc de neglijat... iar apropos de respectarea drepturilor omului, nu stiu ca OMUL sa aiba dreptul sa fure, sa insele, sa traga foloase necuvenite de pe urma altora, etc... cat despre faptul ca cineva l-ar judeca pe ala gresit la un moment dat, am 2 observatii de facut: una - daca intr-un razboi (de aparare sa zicem, nu de cucerire) cei care se apara omoara "la gramada" si cativa nevinovati din randurile celor care ataca, faptul asta nu duce la anularea cauzei corecte a celor care se apara... si a doua - cu cat sstemul asta de care vorbim e implementat mai bine si cu cat "masa de oameni" careia i se adreseaza e mai mare, riscul sa apara "interese ascunse" devine mai mic... altfel, nu vreau neaparat sa intru intr-o polemica :)

Dan S. spunea...

@ZIR - deja ai intrat in polemica ;) Eu insistam pe modul de judecare si pedepsire al unui om, nu in contextul ipotetic al unui razboi, sau ipostaze asemanatoare. Daca mi s-a pus pata pe un fund de chinezoaica fierbinte si am comis-o, am dreptul pe urma sa beneficiez de o judecata dreapta, sa ma apar, sa-mi construiesc apararea (sau sa putrezesc in inchisoare). Poate a zis fata ceva, poate a vorbit urat, poate ea e de vina, si poate pot demonstra acest lucru.
Cateodata, in justitie, se dau niste verdicte absurde. Ce se intampla cand in urma unui astfel de verdict cade, la propriu, un cap?..sau o mana? ....

ZIR spunea...

ok, daca ti s-a pus pata pe o chinezoaica fierbinte si ei nu i s-a pus aceeasi pata pe tine dar tu vrei neaparat ceva fara sa te intereseze daca ea vrea sau nu, iti asum riscul unui glont in cap...pe care in mod normal ar fi chiar ea indreptatita sa ti-l dea, inainte sa mai ajungi in instanta de judecata... acuma, stii cum e... daca faci ceva iti mai asumi si consecintele... nu poti sa mergi pe ideea "vai, stiti, iertati-ma! ce-am gresit asa rau? am comis si eu un viol mic...atat...". Altfel, despre treaba cu "poate a facut ceva fata" nu pot sa spun decat ca-mi aduce aminte de ilustrul nostru presedinte care ne spunea ca "poate a vorbit urat copilul"...

lucian cuibus spunea...

Si al noi ar trebui reintrodusa pedeapsa cu moartea..ca prea multe jigodii au ajuns sus prin incalcarea legii!
JOS MAFIA SUS PATRIA!