marți, 19 mai 2009

Beni!





Exista unul pe nume Beni, care are o firma Eben Ezer Beniamin SRL in Aiud. Domeniul de activitate: Producator in sectiunea Produse & Exploatare & Industrializare din domeniul Lemn.
HAHAHA...

In traducere libera: SC Defrisam tot ce prindem, ca doar suntem smecheri SRL.
Discutie cu un angajat, sofer: "Cum treceti de filtre, aveti acte pentru lemne de fiecare data?"
"Ee..nu avem nevoie. Spunem ca sunt lemnele lui Beni si trecem linistiti. Toata lumea-l cunoaste pe Beni si nimeni nu-i face nimic. Se taie de oriunde, fara autorizatie, abuziv. Isi permite sefu."

Cateodata, parca unii ar merita sa fie impuscati. Nu poti sa-ti bati joc in halul asta de natura. Problema e ca oamenii de genul (de fapt sunt porci, daca ne uitam mai atent) au protectie la cel mai inalt nivel. Mafia padurilor (vezi si cazul Muntele Baisorii) e in floare in Romania. Si cum nimeni nu pune pret pe aerul curat, pe mediul inconjurator, se pare ca le merge excelent. Toti fura, toti cotizeaza. Si cine trebuie sa ia masuri doarme. Doarme linistit, primind cativa euroi de pe bustenii porcului. Noaptea doarme, ziua inchide un ochi. Si 'afacerea' merge.
In 2006, eram pe primul loc in Europa la defrisari. 50% din padurile patriei au disparut dupa anii '90.
De vis!


1 comments:

Anonim spunea...

(Related) A scris cineva pe un forum acum cativa ani:

"De cativa ani incoace, cea mai mare problema a Aiudului este taierile excesive…criminale de paduri. Am spus-o de nenumarate ori! Mi s-a spus sa nu mai dau nume, sa tac etc. O spun inca o data: societatea comerciala condusa de baptistul Beni Docea distruge zona Trascaului! Stiu ca are platiti toti procurorii de la Bucuresti ca sa isi faca afacerile. E cel mai mare exportator de lemn brut din Transilvania. Sunt sigur ca nu stiati! Aflati acum. Unii au spus ca trebuie sa moara, altii au propus sa ii fie confiscate averile si sa fie pus in inchisoare. Nu sunt judecator, ii las pe ei sa isi faca meseria. Dar adevarul e ca pe unde am pedalat pana acum, am vazut numai padure taiata. Nimic plantat. NIMIC! Primarii s-au schimbat in Aiud. Nu au avut nimic de spus in legatura cu SBD (numerele de masina ale “taietorului”). Populatia nu zice nimic: multi traiesc din afacerea lui. Adio constiinta, adio viitor. O natie de con-damnati. Si isi merita soarta! Si asta am mai spus-o. Cum?! Uite asa, cum ati vazut la stiri (si Adelin Petrisor trebuie sa aibe o pita de mancat la Stiri): apele au inundat Aiudul. Si a fost vorba doar de un mic parau, nu de raul Mures. Dar paraul ala trebuie de mult timp amenajat, nu taiati copacii de pe malurile lui de-a lungul a cateva zeci de kilometri. Despre care am mai tras eu semnale de alarma. Cine a auzit?! TOTI! Cine a ascultat?! NIMENI! Cine merita sa sufere? TOTI sau NIMENI. Cine hotaraste? Dumnezeu sau cum i-o fi spunand inventiei din ceruri caruia ii construiesc biserica langa soseaua de camioane din Aiud si I se roaga criminalii aflati in libertate. Doamne ajuta!"