vineri, 8 mai 2009

Se taie copacii!





Asta se intampla in spatele gardului de lemn din piata Matei Corvin. Se taie copaci, se distruge gardul viu. De ce oare? Pentru a 'planta' betoane.
Exceptional! Exista anumite voci care la auzul acestui 'macel' afirma: 'Bine totusi ca nu-i taie si pe cei din spatele statuii. Aceia sunt proprietatea catedralei, nu a primariei.'

Nu e bine. Nu trebuie sa ne multumim ca raman 2 din 10 copaci in picioare. Trebuie sa fim revoltati de ce au disparut cei 8. Jenant.
Si normal ca cei 2 nu sunt taiati, deoarece nu sunt romanesti, sunt maghiari. Si unii, spre deosebire de minunatii nostri romani, au cap, stiu ce inseamna sa distrugi spatiul verde.

Cu ce argumente penibile imi veniti voi, sustinatorii pupincuristi si fara coloana vertebrala ai lui boc, si implicit apostu?
Traiasca boc si apostu pentru modul lor deosebit de a infrumuseta orasul Cluj Napoca. Avem nevoie de mai multe betoane. Avem nevoie de mai putine spatii verzi. Asa suntem noi conceputi, poporul roman. Vrei aer curat, dute la tara, dute in padure. Aici e oras draga, suntem oraseni.
Vesticii sunt prosti pentru ca lupta non stop pentru a creea noi spatii verzi, parcuri, gradini in orasele din ce in ce mai aglomerate. Noi suntem cei destepti. Orasul trebuie sa fie oras. Trebuie sa radem toate spatiile verzi. Asa e bine.

Tineri PD-L-isti, spor la pupat in fund si aplaudat pe apostu & company. Tineri clujeni, toata stima pentru indiferenta voastra si pentru atitudinea tipica de "mie sa-mi mearga bine".

"N-ai cu cine BAH, niste tzarani"



Sursa: citynews.ro

In spatele placilor de lemn care ingradesc Piata Unirii se petrece un adevarat "masacru" al arborilor, al gardului viu si a tot ceea ce inseamna verde. Pe santierul modernizarii munca este in toi si a adus deja taierea catorva zeci de arbori, arbusti si tufe. Zgomotul asurzitor al excavatoarelor si al drujbelor, precum si bataia tarnacoapelor acopera caderea linistita a arborilor, marcata doar de un sunet surd.


Brazii care umbreau bancile de zeci de ani si mai improspatau aerul din centrul sufocat de praf au fost taiati fara mila, iar gardul viu care ingradea rondourile cochete de pansele si trandafiri este smuls din radacina. Muncitorii isi fac treaba fara remuscari sau se relaxeaza la soare, pentru ca umbra nu mai este.

Proiectul de modernizare include amplasarea de mobilier exterior, montarea de pavaj, lucrari de iluminat public si o fantana arteziana. Lucrarile vor fi efectuate de firma Iridium pentru 5,9 milioane de lei si trebuie terminate pana la finele anului 2009.




3 comments:

Dani spunea...

Fiind una din acele voci care au spus ca copacii de langa catedrala nu vor fi taiati, ma simt nevoit sa comentez :D
Si eu sunt impotriva desfiintari spatiilor verzi si a construirii de biserici in fiecare parc, dar aici e vorba de modernizare, dar spatiul verde de acolo nu era accesibil, iarba era ingradita dupa modelul comunist "Nu calcati iarba". Desigur ca ar fi trebuit sa se gaseasca solutii sa lase copacii, dar daca iti amintesti si pe eroilor au taiat tot ce era verde si acum sunt niste copacei frumosi si verzi care cresc. Probabil acelasi lucru se va intampla si in Matei Corvin.

Anonim spunea...

http://www.green-report.ro/revista-presei/ziua-de-cluj-culmea-tupeului-clujul-capitala-verde

Un concurs realizat la nivel international, cu implicarea Comisiei Europene, urmeaza sa desemneze o “Capitala Verde a Europei” pentru 2010 si 2011. Printre cele 35 de orase care au candidat la acest titlu figureaza Amsterdam, Oslo, Viena, Dublin, Praga si... municipiul Cluj-Napoca, de altfel si singurul oras din Romania care s-a inscris in aceasta competitie :))

trist...patetic. dar asta se intampla cand ne conduc niste agramati cu veleitati de intelectuali. continuati sa betonati tot in calea voastra..si la cat mai multe fantani arteziene kitchoase, domnilor boc si apostu!

Anonim spunea...

Sunt de acord cu spatiile verzi cat mai multe. In special in orase. Insa este vorba de piata centrala ... Daca dati un google search pt imagini pe piete centrale din orase mari (cu sau fara catedrala) veti vedea ca si in romania (sibiu, brasov) precum si prin europa (bruxelles, viena, munchen) pietele centrale sunt cam beton/pavaj.
Am putea planta pe malul somesului unde nu sunt arbori.
PS. Imi este TOTAL antipatic Apostu, asta ca sa nu fiu inteles gresit.