marți, 15 aprilie 2008

Cum 'aplica' Politia Romana legea!




Un cetăţean se întorcea ieri acasă, de la serviciu. In drum spre casa, vede un căruţaş care gonea ca nebunul pe Bd. Muncii. Calul se vedea clar ca e maltratat, se vedeau si rani de la bătăile aplicate de stăpân (aka. tzigan) .
[]
Ca o scurta paranteza, astia, gunoaiele, isi chinuie caii pana aceştia isi dau ultima suflare, apoi ii vand drept hrana pentru caini. Asa se intampla pe timpul iernii, nu prea renteaza sa-i tina, ca n-au ce sa le dea de mancare. Si primavara o iau de la inceput, cumpara altii, e mai ieftin asa.
[]

Sa revenim. In goana sa, căruţaşul trece pe lângă un echipaj al politiei locale, Secţia 7. Cetăţeanul se opreşte in dreptul lor, se da jos, si le cere explicatii. De ce nu este oprit carutasul, de ce nu este amendat pentru încălcarea legii 9/2008. Legea noua de protecţie animalelor, care daca ar fi fost aplicata in acest caz, omul ar fi primit o amenda frumuşica.
Si urmează circul: Politistul, intitulat Vaduva, se scuza ca nu e de competenta politiei, ca nu ei aplica aceasta lege. Ci, atenţie: POLITIA ANIMALELOR. Care nu existaaaaa. Ca de fapt ei doar pe hârtie (adica in textul de lege) sunt organele abilitate sa aplice aceasta lege. Ca in realitate nu ei trebuie. Bullshit'uri. Apoi, o dau intoarsa, ca acel tigan are inca nush cate procese penale in curs de derulare....Asa, si?... Care e problema mea? Ii mai dai o amenda, sa fie acolo, pusa deoparte.

Prin urmare acest poliţist a negat faptul ca EL trebuie sa aplice o anumita lege. Caz tipic, patit de mine, cand imi era blocata poarta (desi aveam semn) de anumiti indivizi, si nu puteam iesi din curte cu masina. Sunasem la politia rutiera. Raspuns: nu ei aplica sanctiuni in acest caz, ci politia primariei. Sun la primarie: nu ei, ca politia rutiera. Intr-un final intreb, ma interesez, caut textul de lege si sun la politia rutiera, care imi zic ca nu ei se ocupa. Le dau textul de lege, si stupoare, recunosc ca ei, insa nu ma pot ajuta pentru ca nu au destule echipaje !!!!!!!!!!!!
Sau cazul cu vulpea tot de pe Bd. Muncii, unde tanarul care a gasit vulpea pe linia de tramvai a apelat la un echipaj de politie aflat in zona, si a fost injurat de acestia, ba chiar a primit un SUT IN FUND (la propriu).
A... si mai era una, cand unor prietene li se spargea usa in timisoara, de catre niste infractori, noaptea tarziu. Ele erau in casa si au auzit cum efectiv se sparge usa cu o dalta. Acestea au sunat la politie, li s-a raspuns: "Pai au intrat?? Pai pana nu intra nu putem interveni".

Acestui politist, Vaduva, i se va face o reclamatie la Bucuresti. Sper sa-l invete superiorii ce atributii are el, si ce legi trebuie sa aplice. Macar atat se poate face.