joi, 17 aprilie 2008

Romanul milostiv si saritor!

S-a intamplat ieri o drama, un tanar (probabil nebun), si-a dat foc in plina strada (Eroilor).
Priviti cum omul in flacari fuge prin multime, iar cetateanul nostru brav roman sta si se uita impasibil. Cum poti sa stai si sa privesti, sau sa filmezi, un om in flacari care striga dupa ajutor, fara sa incerci sa-l ajuti??????? CUM??

Vorba aia: tara arde (omu moare strigand dupa ajutor) , si babele se piaptana (romanii filmeaza un material senzational).










Sursa: realitatea CLUJ

[Later Update] A murit omul.


6 comments:

Anonim spunea...

cam nasol cu sinucigasii astia sfidatori. te fac sa te simti responsabil pt ce fac ei. sper ca cei ce "l-o salvat" sa-i fi facut intr-adevar viata mai buna..

Anonim spunea...

trebuie facuta o distinctie clara ... una e sa ajuti un om ce a suferit un accident rutier, esti pe deasupra obligat prin lege, si alta e sa iti risti viata pentru un nenorocit.
si'a dat foc nebunu.. sa suporte.. vrea sa se arunce de pe bloc/macara treaba lui... consider ca fiecare trebuie sa fie responsabil pentru actiunile sale.

de ce sa imi risc eu viata/integritatea corporala/sanatatea pentru unu care isi da foc ?! e fix problema lui!

Dan S. spunea...

Eu n-am ce distinctie sa fac. Omul era in flacari, si striga dupa ajutor. Zi-mi tu mie ca cei care stateau si se uitau au vazut cand si`a dat foc. Putea, ipotetic, sa fi fost incendiat de cineva. Nimeni nu stia. Si chiar daca se stia ca e sinucigas, omul cerea ajutor!!! Ii parea rau de gest. Sa-l lasam sa moare pentru ca a facut o greseala? Ce viata iti riscai daca il ajutai?
By the way, nici in cazul accidentelor rutiere nu se inghesuie lumea sa ajute, crede-ma.

Anonim spunea...

riscam ca eu sa iau foc. e foarte simplu. si'a dat foc cu buna stiinta, in vazul lumii .. ba chiar a chemat si televiziunea sa il filmeze! doar nu s'a nimerit iRealitatea prin intamplare in zona ...

daca tot voia sa se sinucida, de ce nu a facut'o departe de vazu lumii ? tu cand ai o problema, mergi pe strada si o strigi in gura mare sa te vada lumea?! ma indoiesc. iti rezolvi problema fara a atrage spectatori banuiesc.

de ce a strigat dupa ajutor? pentru ca si'a dat seama ca face o prostie, pentru ca il durea, il ardea.. si nu pentru ca ii parea rau... una e sa te doara... si alta e sa iti para rau

e discutabil oricum cum ar fi trebuit sa actionezi. da, uman poate ar fi fost sa il ajuti, rational nu cred ca ar fi meritat.

Anonim spunea...

deci ma indoiesc ca, careva l-ar fi putut opri sa-si dea foc, 1 la mana. parerea mea e ca i-a pus pe toti in fata faptului implinit. e ca si cand ar veni unu cu un topor si in vazu lumii si-ar trage una in ţeastă, si apoi ar striga in gura mare: AJUTOOOR, MOOR, AJUTAŢI-MĂĂ. normal ca atunci cand ii vezi ramai pt o secunda masca si nici nu stii ce sa faci.. si eu cred ca as fi ramas traznit cand as vedea ca langa mine un sinucigas dă rateu. oricum.. ca sa ai pretentia de a astepta ceva de la cineva, trebuie luata altfel ordinea: "a vrea sa mori" si "a cere ajutorul". is doua chestii diferite care te pun pe ganduri inainte de a face ceva pt tipul respectiv.

Anonim spunea...

Cred ca trebuia ajutat,nu judecat.De principiu sunt de acord cu voi-a incercat sa se sinucida, de ce sa ne punem in calea fericirii omului?Ins anu cred ca te lasa inima...