joi, 22 octombrie 2009

Monitorizare video la Cluj!




Se pare ca fratele cel mare a ajuns si la Cluj Napoca. S-au montat si pus in functiune primele camere video care monitorizeaza traficul clujean. Ca e bine, ca e rau, ramane de vazut. Cert e ca apostu a declarat faptul ca lumea interlopa s-a panicat si ca se 'gandeste' serios sa paraseasca Clujul . :))

Deci, atentie: primele zece locatii unde au fost instalate camere video par sa fie: intersectia DN1 cu drumul spre Faget, intrarea in oras dinspre oradea - in dreptul magazinului Praktiker, intersectia Bulevardului 21 Decembrie 1989 cu strada Constanta - in zona Prefrecturii, intersectia strazilor Horia - Dragalina - Dacia, intersectia CaleaTurzii cu strada Observator, Calea Manastur cu strada Campului, Calea Turzii cu strada Avram Iancu, sensul giratoriu Marasti, Piata Muzeului - zona strada Daicoviciu, zona pietonala Eroilor si Piata Unirii.

"Primarul Sorin Apostu, impreuna cu seful Inspectoratului Judetean de Politie, Ioan Pacurar, seful Politiei Rutiere Cluj, Florin Goia, si comisarul Marcel Bontidean au facut o prezentare a modului in care functioneaza sistemul de supraveghere a orasului prin camere video. In prezent, sunt functionale toate cele 25 de camere instalate care vor oferi imagini din zece puncte din oras (iesirile si intrarile din oras si principalele intersectii).

Edilul a exemplificat eficienta pe care a dovedit-o instalarea acestor camere printr-un film in care era capturat un accident in zona Prefecturii Cluj, ieri, la ora 7 dimineata, cand un pieton a fost lovit pe trecerea de pietoni. In plus, camerele din aceeasi zona au surprins un incendiu care a izbucnit la un transformator vizavi de Prefectura Cluj, imagini care au permis o interventie rapida. "

"Primarul Sorin Apostu a anuntat ca in lumea interlopa exista deja griji legate de aceste camere video. "Exista forfota in lumea interlopa si am inteles ca membrii acestei lumi au decis sa se mute din Cluj. Le urez drum bun!", a precizat edilul. Acesta a aminitit si de cresterea numarului de accidente pe fondul consumului de alcool si posibilitatea de a preveni aceste incidente pe viitor prin supravegherea traficului. "

Surse:
Comunicat Primaria Cluj

P.S. Mi se pare mie sau muresan a disparut de la politia rutiera ?? (o fi de la psd) Ar fi o realizare a pdl-ului. Respectele mele !! :))



2 comments:

Darie spunea...

Cred ca au simulat accidentul si incendiul din fata prefecturii ca sa dovedeasca rapid cat sunt de bune camerele! Urmeaza sa se sparga o conducta in sensul giratoriu Marasti si sa se rastoarne statuia lui Baba Novac, apoi sa amendeze un carutas care a intrat ILEGAL de pe drum european la Praktiker sa isi cumpere semnalizare pentru atelaj.

Unknown spunea...

Am 2 intrebari:
1. De unde stie Primarul ca "in lumea interlopa exista deja griji legate de aceste camere video" ?
2. De cand "lumea interlopa" actioneaza in niste intersectii mai mari sau mai mici ca sa si fie deranjata de camerele video?

Nu imi place expresia "sistemul de supraveghere a orasului prin camere video". Un sistem de monitorizare a traficului este una, iar un "sistemul de supraveghere a orasului" este cu totul altceva.
Pentru a instala un asemnea sistem ar trebui cerut acordul cetatenilor ... printr-un Referendum ca tot e la moda.