marți, 6 octombrie 2009

Propunere legislativa pentru abrogarea Legii nr.9/2008 !

Avem o lege de protectie a animalelor. Legea 9/2008, care modifica vechea lege 205/2004.
Aceasta noua lege a fost votata si apoi promulgata, prin urmare produce (sau ar trebui sa produca) efecte.
Dar nu asta e ideea. Anume faptul ca, avand o astfel de lege (buna sau rea) am ajuns (sau tindem sa ajungem) in randul lumii.
Ideea e ca prin aceasta lege am inceput ceva: o parte a procesului de civilizare al poporului roman. Mai avem de finalizat anumite aspecte :
1. sa imbunatatim legea (cum stim, la noi, orice lege, in forma initiala, trebuie sa fie supusa unor modificari, deoarece, se regasesc greseli, lipsuri, anumite interpretari).
2. sa respectam legea :)
3. sa aplicam legea (mai exact, sa existe autoritati cu competente legale care sa aiba ca atributii aplicarea acestei legi)

Si acest inceput e atacat de niste senatori, care, culmea, sunt de la pdl. Funny, ha?
Cei 5 senatori pdl au initiat o propunere legislativă pentru abrogarea Legii nr.9/2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr.205/2004 privind protecţia animalelor.
Adica, retardatii astia vor sa elimine acesta lege. Nu vor s-o modifice, nu vor s-o revizuiasca, nu vor s-o imbunatateasca, etc. NU... ei vor s-o abroge.

Nu ma intereseaza finalul acestei initiative, care sunt convins ca o sa fie respins. Ceea ce ma scarbeste pe mine e intentia acestor nesabuiti, acestor gunoaie, care, culmea, sunt de la pdl. :)




http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=1&idp=14286


5 comments:

Anonim spunea...

Nu toata lumea e de acord cu ideea de drepturi ale animalelor sau de protectie a animalelor. A ii cataloga "nesabuiti" si "gunoaie" nu aduce prea mare beneficiu cauzei pe care o sustii.

Dan S. spunea...

Pai, toata lumea trebuie sa fie de acord cu "ideea de drepturi ale animalelor sau de protectie a animalelor", cu respectul fata de viata. Ca fiecare are dreptul la propria opinie, sau fiecare gandeste in mod propriu ce inseamna si pana unde trebuie sa mearga protectia animalelor, asta pot sa inteleg, si despre acest aspect se pot scrie romane.
Dar sa continui sa traiesti in aceasta mizerie, calcand peste cadavre si inchizand ochii cruzimilor comise zi de zi in romania, asta e jenant si strigator la cer. Nu degeaba suntem pe ultimul loc printre tarile europene la felul cum tratam animalele.
Si DA, nu pot avea cuvinte de lauda pentru cei care condamna la moarte niste suflete, pentru cei care au puterea dar accepta/comit cruzimi.
Asadar, fara nicio remuscare, nu pot decat sa critic gunoaiele. Si lipsa de educatie.
Iar pe acest blog, anonimule, te-as ruga sa-ti dai jos ochelarii de cal inainte de a deschide gura. :)

Sasha spunea...

Si eu consider, ca orice om, ce face cu buna stiinta, un rau gratuit oricarei altei fiinte, este un GUNOI!

Brindusa (Brinda Dasha) spunea...

Orice tara care nu isi va proteja animalele va ajunge rau. Nu ar fi o miscare prea inteligenta din partea politicienilor nostri sa-si strice imaginea si asa sifonata. Am citit si eu despre propunerea legislativa a senatorului respectiv care, intre noi fie vorba, mi se pare un om plin de frustrari si se foloseste de cei care sunt anti animale, pt a-si castiga electorat. Partea proasta e ca are destui simpatizanti. Rusine pentru ei si pentru cei care instiga la violenta impotriva animalelor, fara sa se gandeasca ca orice actiune are si reactiune.

almady spunea...

Poate ca cineva o sa-i opreasca totusi!!!Si asa au omorat destule suflete...Parca am fi un popor barbar.Rusine celor care nu stiu ca fiecare fiinta are dreptul la viata.Cred ca noi,iubitorii de animale,nu ne mobilizam destul,ne zbatem prea putin pentru a le salva,prea putini ies in strada atunci cand e nevoie...Ce se poate face?Va rog fffff mult sa incercam sa ajutam cumva maidanezii...Sa nu uitam ca sunt FIINTE!!!!!!!!!!