luni, 5 octombrie 2009

Tronsonul Turda-Gilau va fi dat in folosinta peste doua luni?!


Pentru prima dată de la începerea lucrărilor la Autostrada Transilvania, autorităţile române şi reprezentanţii Bechtel au căzut de acord asupra unui aspect major: data inaugurării primului tronson va fi 1 decembrie 2009.

Pornind dinspre Gilău spre Turda, şantierul autostrăzii îţi lasă impresia că data de 1 decembrie, programată pentru inagurarea primilor 42 de kilometri, e o utopie. Datele tehnice te fac, însă, să te răzgândeşti rapid: grinzile de la Gilău vor fi instalte în câteva zile. Apoi, în aproximativ o săptămână, peste ele va fi montată hidroizolaţia şi va fi turnat covorul asfaltic. Vor urma ultimele retuşuri: separatoarele de sens şi parapeţii şi zona va fi gata de predare. Modul în care va arăta tronsonul Gilău-Turda începe să se dezvăluie după câţiva kilometri parcurşi pe aliniament, în zonele unde asfaltul e deja turnat. Din loc în loc, muncitorii instalează separatoarele de sens şi parapeţii, în alte zone aceste lucrări au fost deja finalizate.






p.s.la turda motorina se vinde cu preturi intre 2 si 2.5 Ron/l

sursa: adevarul.ro



2 comments:

Anonim spunea...

Deci... sa-ti explic cum stau lucrurile...
SE VA INAUGUGA la 1 decembrie. De ce? Ca Base / Boc / Berceanu tre sa se pozeze inainte de alegeri. Ca tre sa-i aplaudam pentru EFORTUL URIAS depus de ei... (ca veni vorba... aveti habar cate guverne a trebui Bechtel sa mituiasca /* sa renunte la comisioane in favoarea statului */ sa primeasca bani ptr. autostrada???) Si ca lui Boc tre sa-i multumim pentru ce ceea ce este acum contruit...
Acuma... cand va putea fi folosita autostrada intre Turda si Gilau? O... pai undeva la anu'. Asta daca o sa avem guvern Boc. Ca altfel numai peste 2 ani. Sau in prag de urmatoarele alegeri.
Eu as intreba ceva mai "subtil": Cat ma costa un drum pana in Cluj-Napoca - Turda (in bani si timp)?
Cine a zis ca "a inaugura" = "a da in folosinta" este tembel. Sa se consulte repede undeva.

Unknown spunea...

Eu am auzit (pe surse) ca tronsonul va fi dat in folosinta in 1 Martie 2010 ... daca nu se va amana din nou.
Inaugurarea e in Decembrie ca trebuie sa fie inainte de turul 2... ca sa aiba cu ce se lauda Basescu ... ca doar el a zis ca "nu avem nevoie de autostrazi" (pe vremea cand era Ministrul Transporturilor) si ca "turismul se face in principal cu avionul" (acum cateva saptamani)

Lucrarile la autostrada au fost intarziate cel putin 2 ani din cauza Aliantei DA (adica Basescu si Tariceanu) care au stopat lucrarile cand au venit la guvernare in toamna lui 2004. Bechtel a fost nevoita sa concedieze in toamna lui 2004 muncitorii pe care ii angajaze in primavara... iar dupa 1 an -1 an jumate a trebuit sa isi caute alti muncitori la alte salarii (mai mari). Nu e Bechtel firma cea mai cinstita.. dar statul (Tariceanu) a dat banii cu foarte multa intarziere pt lucrari deja efectuate.